Újabb állatkínzás

2023.01.15. 09:26

Soha nem volt ilyen rossz a helyzet a Durándában, állítja Horváth László + videó

Az állatvédő szurkolók, az önkormányzat és a rendőrség együtt keres megoldást a Duránda problémáira.

Sz. M. L.

Forrás: Hír Tv

A Szurkolók Az Állatokért egyesület vezetője arról számolt be az Hír Tv híradójának, hogy a következő hetekben egyeztetni szeretnének a helyi önkormányzattal, lakossággal és a rendőrséggel, hogy a helyzet mielőbb megoldódjon, az állatokat pedig mielőbb elhozhassák és biztonságban tudhassák őket.

Mint ahogy arról már beszámoltunk, Kapin Richárd azt mondta, keresték az önkormányzati képviselőket, ám ők nem akartak bemenni a városrészbe. Most a híradónak azt mondta, Kévés Tamás alpolgármester (Jobbik) elmondta nekik, azt hitte erődemonstrációról van szó, abban nem akart részt venni, tehát félreértés történt. Ugyanakkor az alpolgármester a televíziónak már azt állította, ő kereste a szurkolókat, s nem fordítva. Mindenesetre a Hír Tv is úgy tudja, az állatvédő szurkolók, az önkormányzat és a rendőrség együtt keres megoldást a Duránda problémáira, már a következő hetekben.

Horváth László, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője szerint a helyzet tarthatatlan. Eközben az önkormányzati képviselők folyamatosan másra mutogatnak, és nem vállalnak felelősséget, nem tartatják be az állatvédelmi szabályokat. Mint elhangzott, korábban lelkes emberek végezték el a gyepmesteri feladatokat, azonban új vezetőket hoztak, a helyzet pedig soha nem volt olyan rossz, mint most. 

Szén Gabriella képviselőt (DK), a Gyöngyösi Állatmentő Alapítvány kuratóriumi tagját is kérdezték, de az adásig nem reagált a megkeresésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában