Bűnügy

2023.01.05. 13:17

Végezni akart magával Eva Rezesová karácsony előtt

A tűzoltók törték rá az ajtót Eva Rezesovára kassai otthonában: a milliomosnőként elhíresült szlovák asszony, aki 2012-ben négy ember életét követelő halálos balesetet okozott az M3-as autópályán, magatehetetlenül feküdt otthonában. A Plus Jeden Den című szlovák lap szerint gyógyszereket vett be, majd alkoholt ivott rá.

HEOL

Eva Rezesova a korábbi tárgyalásán Archív fotó

Forrás: MTI

A Hír TV a Blikk nyomán most arról számolt be, hogy Rezesová édesanyja nem sokkal a karácsonyi ünnepek előtt próbálta felhívni lányát, de nem sikerült elérnie. Rossz előérzete támadt, így riasztotta a rendőrséget ‒ elmondta nekik, hogy tudomása szerint a nőnek otthon kellene lennie, ám nem jelentkezik. A kassai rendőrök odarobogtak a város központjában lévő házhoz, ám hiába csengettek, a nő nem nyitott ajtót. Végül a tűzoltóktól kellett segítséget kérniük, akik betörtek a lakásba, ahol megtalálták Rezesovát. A mentők kórházba szállították az asszonyt.

Mint írták, a nő családja nem kívánt nyilatkozni a szlovák lapnak arról, hogy mi történt Rezesovával, egyik ismerősük azonban elárulta, hogy a nő a kórházban elismerte, hogy lenyelt egy marék tablettát, majd alkoholt ivott rájuk. Végül öt nap múlva saját felelősségére hazaengedték.

Nem titok, hogy Eva Rezesová régóta démonaival küzd. Hiába ülte le hatéves büntetését ‒ eredetileg 9 évre ítélték, ám jó magaviselet miatt korábban szabadulhatott ‒, azóta sem tudta feldolgozni a történteket, azt, hogy négy ember halálért felelős. Egy évvel ezelőtt Friderikusz Sándor podcastjában beszélt arról, hogy soha nem feledi el tettét.

‒ Az a bűntudat most is ott van bennem. Hat év alatt megértettem, hogy fel kell vállalni a felelősséget és gondolni kell a következményekre ‒ mondta el Rezesová Friderikusznak.

Korábban portálunkon is beszámoltunk arról, hogy 2012. augusztus 21-én Eva Rezesová ‒ miután összeveszett kisebbik gyermeke apjával ‒ Kassáról Pozsonyba indult Magyarországon keresztül. Körülbelül 170 kilométeres sebességgel hajtott az M3-ason, amikor utolért egy Fiat Puntót. Rezesová BMW-je letarolta a kisautót, amelyik kigyulladt, három utasa a helyszínen, a negyedik nem sokkal a baleset után meghalt. Kiderült, hogy Rezesová ivott a baleset előtt.

Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában