Felhívás

2023.03.02. 11:32

Brutális felvételek az elmúlt hét kamionos baleseteiről: az M3-ason halálos is volt + videó

Egy hét alatt nyolc kamionbaleset történt a hazai autópályákon, köztük az M3-ason szörnyű tragédia.

HEOL

Mint azt a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. hivatalos Facebook oldalán írja, ezekben a balesetekben egy sofőr meghalt, öten vezetés közben elaludhattak, egy vélhetően ittasan vezetett, míg négy esetben a műszaki mentés idejére teljes szélességében le kellett zárni az autópályákat, ezért órákon át állt a forgalom. Továbbá két kamion kigyulladt és kettő árokba hajtott, valamint egy teherautó 200 méteren letarolta a középső szalagkorlátot.

Felhívják a figyelmet, hogy az esetekből két dolog látszik: vagy a vezetők lehettek fáradtak vagy a teherautók műszaki állapotával lehetett gond.
A kamionosoktól azt kérik, hogy tartsák az előírt pihenőidőt, a pihenők alatt frissítsék fel magukat, mindig ellenőrizzék a kamion műszaki állapotát, így biztonságos útjuk lesz nekik is és a velük egy szakaszon haladóknak is.

Kiemelték, hogy a kamionok nagy része külföldi. A tranzit forgalom jelentős. Az M1-es autópályán minden harmadik, az M3-ason minden ötödik jármű kamion.

Az autósoktól azt kérik, hogy 

  • fokozottan figyeljenek kamionok melletti vagy mögötti haladáskor,
  • tartsák  a követési távolságot,
  • ha úgy érzik fáradnak, a legközelebbi pihenőben álljanak meg,
  • egyértelműen jelezzék a sávváltást, előzést!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában