Kútba betonozták

2023.03.10. 16:46

Kőműveskalapáccsal zúzta szét a gyilkos a karácsonyi látogatója fejét Egerben

A vádlott éjjel kettesben maradt a vendéggel, és kőműveskalapáccsal leütötte.

S. S.

Nem hatotta meg karácsony a vádlottat, lecsapott a gyilkos eszközzel

Forrás: Illusztráció: Shutterstock

Tárgyalást, s azon iratismertetést tartott csütörtökön az Egri Törvényszék annak a gyilkosságnak a büntetőperében, amely még 2015 karácsonyán történt, s amelynek áldozatát 2020. áprilisában, kúttisztítás közben találták meg.

Hoszné dr. Nagy Tímea bíró, a törvényszék sajtószóvivője arról tájékoztatta portálunkat, hogy a K. G. és társai ellen emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt folyó per tárgyalását a bíróság május 16-ra napolta el. A vádirat szerint a három elkövető rövidebb-hosszabb ideje kapcsolatban állt a sértettel, aki 2015 őszétől gyakran megfordult abban az egri, Sas úti lakóházban, melyet a vádlottak közül ketten közösen béreltek.

Az ismerősök viszonya idővel megromlott, a vádlottak nem szívelték a sértettet, de ő ennek ellenére 2015 karácsonyán látogatást tett náluk. Amikor az elsőrendű vádlott éjjel kettesben maradt a vendéggel, ismeretlen okból egy kőműveskalapáccsal leütötte a férfit, melynek következtében a sértett koponyája darabosan betört, koponyaűri vérzés alakult ki, ami rövid időn belül a halálához vezetett.

A korábban szervátültetésen áteső korosodó férfi holttestét a három terhelt röviddel később egy plédbe csavarta és bedobta az udvaron található ásott kútba. Ezt – néhány nap múlva – egyikük építési törmelékkel töltött fel, majd lebetonozta. A vádlottaknak arra is volt gondjuk, hogy megbeszéljék: ha az eltűnt után érdeklődne bárki, azt válaszolják, hogy ismerősük börtönbe került.

Az ünnep után hármasban elmentek a sértett hajdúsági tanyájára, azt kirámolták, valamint eltulajdonítottak több haszonállatot is, mintegy 150 ezer forint értékben.

A több, mint négy év elteltével fellelt holttestet egyébként úgy sikerült azonosítani, hogy az áldozat zsebében gyógyszereket találtak. Ez alapján jutottak nyomra a rendőrök, ugyanis a férfi korábban szervátültetésen esett át, így ezen a nyomon tudtak elindulni a nyomozók.

Úgy tudjuk: a kalapáccsal gyilkoló, letartóztatásban lévő elkövetőt emberölés bűntettével, segítőit bűnpártolás bűntettével, emellett mindhármukat lopás vétségével vádolja a főügyészség. A másodrendű vádlottal szemben a vádhatóság közokirat-hamisítás bűntette miatt is vádat emelt. Az ügyészség két terhelttel szemben több éves végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában. Ezt az indítványt a tavaly novemberi előkészítő ülésen egyik terhelt sem fogadta el, egyikük sem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról.

Az elsőrendű vádlott a tavaly novemberi előkészítő ülésen így tagadta a tettét: "Nagyon sok rossz dolgot cselekedtem életem során, de soha nem öltem embert, és ehhez a bűncselekményhez semmilyen formában nincs közöm."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában