Beszámoló

2023.04.26. 16:44

Egy emberölés történt tavaly Gyöngyösön

A gyöngyösi képviselő-testület elfogadta a városi rendőrkapitányság 2022. évi beszámolóját.

Sz. Sz. I.

Gyilkosság áldozata lett egy fiatal férfi Gyöngyösön (Archív fotó)

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A gyöngyösi képviselő-testület a szerdai ülésén egyhangú szavazással elfogadta a Gyöngyösi Rendőrkapitányság beszámolóját a közrend, közbiztonság 2022. évi alakulásáról. Juhász János r. ezredes kapitányságvezető beszámolójából kiderült, hogy Gyöngyösön az elkövetés helye szerinti rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények száma az elmúlt 13 évet figyelembe véve csökkenő tendenciát mutat. A 2010-es adatokhoz képest 41,7 százalékos a bűncselekmények számának csökkenése. A 2022-ben a regisztrált bűncselekmények száma a 2021. évhez képest 604-ről 814-re emelkedett, ami 34,8 százalékos növekedést jelent. A város területén a 2022. évben regisztrált bűncselekmények száma a Gyöngyösi Rendőrkapitányság illetékességi területén elkövetett bűncselekmények – ezek száma 1582 – 51,45 százalékát átteszik ki, részletezte a kapitányságvezető. 

Juhász János beszámolójából azt is megtudhattuk, hogy az állampolgárok biztonságérzetét befolyásoló, közterületen elkövetett bűncselekmények száma a 2022-ben 200-ról 269-re változott, amely 34,5 százalékos növekedésnek felel meg. A kiemelten kezelt, a lakosság szubjektív biztonságérzetét leginkább befolyásoló bűncselekmények számában a 2010. és a 2022. év között 43,2 százalékos csökkenés volt tapasztalható. A városban elkövetett, kiemelten kezelt bűncselekmények száma a 2022. évben 351-ről 546-ra változott, ami 55,6 százalékos növekedésnek felel meg. A kiemelten kezelt bűncselekmények körébe tartoznak azok a deliktumok, amelyek meghatározzák a bűnüldözői munka irányát: lopások, rongálások, testi sértések, garázdaságok. A településen az előző évben a kiemelten kezelt bűncselekmények körén kívül 268 jogsértést regisztráltak, amelyek nem befolyásolták negatívan a lakosság biztonságérzetét.

A tavalyi esztendőben a rendőrkapitányság illetékességi területén, Gyöngyös városban egy emberölés bűncselekmény történt, áll Juhász János r. ezredes kapitányságvezető beszámolójában.

 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában