Felhívás

2023.04.18. 09:43

Vásárlási utalványt kap a rendőröktől, aki a legjobb plakátot tervezi Hevesben

A Heves Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság két kategóriában 2023. május 31-ig várja a pályaműveket.

HEOL

Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság – Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottsága plakát pályázatotokat hirdet, amelynek célja felhívni a gépjárművel közlekedők figyelmét a passzív biztonsági eszközök használatára, valamint a közlekedésben a ZÉRÓ tolerancia elvének betartására, az ittas járművezetés veszélyeire.

–Olyan alkotásokat, plakátterveket és üzeneteket várnak a rendőrök, amelyek ráirányítják figyelmet a fent említett szabályok fontosságára és betartására – tudhattuk meg Lázár Levente rendőrségi sajtóreferenstől. 

A pályaműveket JPEG formátumban várják, nyomdai feldolgozásra alkalmas felbontásban. Beküldési határidő: 2023. május 31.

2023-ban két kategóriában lehet pályázni, melyekre digitális fényképezőgéppel készített felvételek vagy digitális technikával készített szerkesztett képek, grafikák küldhetők be. Az elbírálás során a kategóriák külön-külön értékelésen vesznek részt, így ezt a beadandó képek elnevezésénél is meg kell különböztetni.

Pályázati kategóriák:

  1. Időben kapcsolj! címmel a passzív biztonsági eszközök használata.

A passzív biztonsági eszközök használata a hétköznapokban, a biztonsági öv fontossága, szerepe a halálos kimenetelű balesetek megelőzésében, a közlekedési balesetek súlyosságának csökkentésében. Egy pályázó legfeljebb egy képpel pályázhat ebben a kategóriában.

  1. Józanság = Biztonság címmel az ittas járművezetés veszélyei.

A mindennapi közlekedés során az ittasvezetés veszélyeit illetve a Zéró tolerancia elvének betartását kell hangsúlyoznia. Egy pályázó legfeljebb 1 képpel pályázhat ebben a kategóriában.

Pályázati feltételek:

  • A plakátpályázaton bárki részt vehet.
  • Pályázni kizárólag olyan fotóval vagy szerkesztett képpel lehet, amely más plakátpályázaton nem került benyújtásra, illetve nem ért el eredményt.
  • A pályázati alkotáson minden esetben kerüljön elhelyezésre a témának megfelelő szlogen („Időben kapcsolj!” vagy „Józanság=Biztonság”).

A pályamunka mellett a mellékelt, a pályázó által kitöltött pályázati adatlapot is el kell küldeni határidőre a [email protected] címre.

A pályázat értékelése:

A pályamunkákat egy négy tagú zsűri fogja értékelni. A zsűri döntése végleges, a döntés ellen fellebbezésnek helye nincs. A zsűri fenntartja a jogot, hogy nem megfelelő számú vagy minőségű pályázat esetén kategóriákat ne értékeljen vagy több kategóriát összevontan értékeljen, esetleg további különdíjakat ítéljen meg.

A pályázaton való részvétellel a készítő a beküldött pályázati anyag határozatlan idejű, korlátlan és kizárólagos felhasználási jogait a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság részére átruházza, amely magában foglalja a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény (a továbbiakban: Szjtv.) 46. § szerinti harmadik személyre átruházhatóság jogát, valamint a 47. § szerinti – a mű átdolgozhatóságához és a mű többszörözéséhez való felhasználási jogosultságot is. A mű többszörözése magában foglalja a mű kép- vagy hangfelvételen rögzítését, illetve számítógéppel vagy elektronikus adathordozóra való másolását is, valamint az előzőekben felsorolt jogosítványokat is magában foglaló többszörözés jogának harmadik személy részére történő átengedését. A pályázó, illetve törvényes képviselője a pályamű beküldésével hozzájárul ahhoz, hogy alkotása szakmai kiadványokban, oktatásokon vagy a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyilvános felületein szerepeljen vagy felhasználásra kerülhessen.

A pályázat díjai, eredményhirdetés:

Az „Időben kapcsolj!” és a „Józanság=Biztonság” kategóriákban a legjobb három pályázó oklevelet és vásárlási utalványt nyer (az I. helyezett 50 ezer forint, a II. helyezett 30 ezer forint, a III. helyezett 20 ezer forint értékben).

A díjátadóról a díjazottak elektronikus levélben értesítést kapnak.

A pályázattal kapcsolatos bővebb információk:

Erdélyi Róbert c. r. alezredes

Telefon: +36 36/522-111/1014

E-mail: [email protected]

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: police.hu.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában