Büntetőper

2023.05.22. 17:25

Ájulásig verték a szórakozóhelyről kivezetett vendéget a biztonsági őrök Gyöngyösön

Egy vármegyénkbeli szórakozóhelyen, hogy biztonsági őrök bántalmaztak egy onnan kivezetett vendéget, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az eset 2020 szeptemberében történt. A B.J. és társa ellen indult büntetőeljárásban a napokban tartott előkészítő ülést az Egri Törvényszék.

S. S.

Portálunk kérdésére Hoszné dr. Nagy Tímea bíró, a törvényszék sajtószóvivője közölte, az életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult ügy nem fejeződött be, az előkészítő ülésen tárgyalásra utalta azt a bíróság, amit rögtön meg is kezdett. Ezen új bizonyítási indítvány merült fel, így a tárgyalást a bíróság elnapolta szeptember 13-ra.

A Heves Vármegyei Főügyészség vádirata szerint B. J. és társa biztonsági őrként dolgoztak a  szórakozóhelyként működő munkahelyükön 2020 szeptemberében. Aznap este barátai társaságában e helyszínen szórakozott a sértett, akit ittas állapotában tanúsított magatartása miatt  az elsőrendű vádlott egy másik biztonsági őr társával hajnalban kivezetett a  szórakozóhely bejárata elé.

Már az utcán a kivezetett vendég és a biztonsági szolgálat tagjai között szóváltás alakult ki, ami odáig fajult, hogy a vádlottak a sértettet bántalmazták. A megvert ember  elveszítette az eszméletét. Az orvosszakértői vélemény alapján sérülések gyógytartama nyolc napon túliak, együttesen 4-6 hétre tehetők voltak azzal, hogy  közvetett életveszélyt eredményeztek.  

A vádhatóság a másodrendű terhelt rovására garázdaság megállapítását is kéri, mert magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat és  megbotránkozást keltsen. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában