Szívből jövő szolgálat

2023.05.17. 21:00

Katonák segítették a mentést az M3-as autópályán, elsőként érkeztek a helyszínre

Épp arrafelé jártak.

HEOL

Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) toborzói, Magyari Péter hadnagy és Kádár Zoltán közkatona

Forrás: honvedelem.hu

A Magyar Honvédség toborzói siettek egy kigyulladt gépjármű sofőrjének segítségére május 15-én, hétfő reggel az M3-as autópálya kivezetőszakaszán, Gödöllőnél - áll a Honvedelem.hu-n.

Mint írják, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) toborzói, Magyari Péter hadnagy és Kádár Zoltán közkatona épp az egységes alapkiképzés gödöllői bevonulására tartottak, amikor egy égő gépjárművet láttak meg az M3-as autópályán. Az autó sofőrjét azonnal biztonságba helyezték és porral oltó készülékkel elkezdték a tűzoltást. Több autós és kamionos is megállt segíteni, így további hat porral oltó készülékkel igyekeztek megfékezni a lángokat. Időközben a helyszínre érkeztek a rendőrség, a közútkezelő és a katasztrófavédelem emberei. A tűzoltóknak végül sikerült eloltaniuk a tüzet.

A katasztrófavédelem embereinek óriási segítség volt a két katona előzetes munkája
A katasztrófavédelem embereinek óriási segítség volt a két katona előzetes munkája 
Forrás: honvedelem.hu

A közleményben hozzátették, a gépjármű valószínűleg műszaki okok miatt gyulladt ki, senki nem sérült meg. Az autó sofőrjét az MH KIKNYP toborzói elvitték Gödöllőre, a katonák pedig folytatták szolgálati feladataik teljesítését. Az autót vezető hölgy és a tűzoltók is köszönetüket fejezték ki Magyari Péter hadnagynak és Kádár Zoltán közkatonának a gyors segítségnyújtásért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában