Bűnügy

2023.05.11. 11:41

Nem tudta feldolgozni a szakítást, ezért zaklatta volt párját a kömlői férfi

Az ügyészség a vádiratában felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

HEOL

Dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész csütörtökön arról tájékoztatta portálunkat, hogy az ügyészség volt élettárs sérelmére elkövetett zaklatás vétségével és rongálás vétségével vádolja azt a kömlői férfit, aki élettársi, szerelmi kapcsolatban élt kedvesével, mely kapcsolat 2021 őszén megszakadt. A férfi ezt nem megfelelően dolgozta fel, és innentől kezdve rendszeresen, napi szinten megjelent volt párja kömlői házánál, ahol kiabált, a nő életébe önkényesen beavatkozott annak érdekében, hogy állítsák helyre a kapcsolatukat.

A férfi 2023 telén már a lakóház ablakain lévő redőnyök közül is többet leszaggatott, valamint a lakás összes ablakának üvegét betörte. Ezzel közel 400 ezer forint kárt okozott.

A fotó a rendőrség helyszíni szemléjén készült. Azon az egyik leszaggatott redőny látható 
Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az ügyészség a vádiratában felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a nő szuverén döntését feldolgozni képtelen férfival szemben.

A Büntető Törvénykönyv rendelkezése szerint aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetve mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, őt rendszeresen vagy tartósan háborgatja, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Ez a bűncselekmény gyakran egymással korábban szerelmi kapcsolatban álló felek között valósul meg akkor, amikor a viszony megromlik közöttük. Ilyen esetben azonban súlyosabban minősül a cselekmény, mivel az, aki a zaklatást házastársa, volt házastársa, élettársa, vagy volt élettársa sérelmére követi el, két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő,

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában