Figyelmeztetés!

2023.06.15. 15:55

A biztonsági öv hiánya és az ittas vezetés okozta a baleseteket Hevesben

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra! – kéri a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

HEOL

Az elmúlt héten vármegyénk közútjain 12 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, melyből egy eset halálos, egy eset súlyos, tíz eset pedig könnyű sérüléssel végződött. Ezen esetek során összesen 21 ember szenvedett sérülést. A balesetben megsérült személyek közül hárman gépjárművezetőként és négyen utasként úgy sérültek meg, hogy nem használták a biztonsági övet – tájékoztatta portálunkat a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A baleseti okok között a sebesség hibás megválasztása, a követési távolság be nem tartása a szembejövő jármű fogalmának akadályozása, a vasúti átjáró tilos jelzésének figyelmen kívül hagyása. A fenti balesetek közül kettő esetben ittas volt a gépjármű vezetője – tudhattuk meg a közleményből. 

Vármegyénk közlekedésbiztonsági helyzetének javítása, a balesetek megelőzése érdekében a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet az alábbiakra:

  • Gépjárművet vezetve vagy abban utasként elöl vagy hátul tartózkodva, lakott területen kívül és belül egyaránt kötelező a biztonsági öv használata! Erre azért van szükség, mert egy baleset során ez az eszköz képes arra, hogy megakadályozza a gépjárműben tartózkodók járműből történő kiesését, illetve hogy az esetlegesen bekövetkező sérülések súlyossági fokát enyhítse.
  • Ittasan ne üljön a volán mögé, mert már a legcsekélyebb mértékű alkohol fogyasztása is jelentősen növeli a baleseti kockázatot.
  • Minden esetben tartsa be az adott útra vonatkozó sebességhatárokat, illetve mindig az adott út vonalvezetésének, időjárási, látási és forgalmi viszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedjen.

Kéri a rendőrség, fogadják meg tanácsaikat, hogy mindenki hazaérjen! 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában