Mentés

2023.06.07. 13:05

Elszabadult patak, sütőben felejtett étel miatt is vonultak a tűzoltók kedden Hevesben

Több helyen kidőlt fák adtak munkát a katasztrófavédelemnek.

HEOL

Kedden 11 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. A 3 tűzesetet és 6 műszaki mentést összesen 8 hivatásos, 1 önkormányzati és 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves jelzés is érkezett az ügyeletre. Mindezt Nagy Csaba vármegyei katasztrófavédelmi szóvivő közölte portálunkkal.

A szóvivő fel is sorolta, mi minden történt kedden.

  • Két körbála égett délelőtt Kompolt, Deák Ferenc utcájánál. A füzesabonyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a tüzet, melyben senki nem sérült meg.
  • Délelőtt Adácson egy családi ház konyhájában a sütőben felejtett étel okozott tüzet. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lángokat sikerült megfékezni, az egység átszellőztette és leellenőrizte az ingatlant.
  • Délben szalagkorlátnak ütközött egy autó a 25-ös főúton, Demjén térségében. Az egri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd az útról letolták. A balesetnek nem volt sérültje.
  • Tűz ütött ki egy kisteherautó motorterében este az M3-as autópálya egyik pihenőjében, Hort térségében. A hatvani hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal megszüntették a füstölést, visszahűtötték a karosszéria forró részeit és áramtalanították a járművet. Az tűzben senki nem sérült meg.
  • A heves esőzés miatt kedden késő este kilépett a medréből a Rédei-Nagy-patak Gyöngyöspatán, és elárasztotta a Hegyalja utcát, körbevéve tizenöt házat. A víz az épületekbe nem, csak az egyik ingatlan pincéjébe tört be. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók egy gyermeket kimenekítettek az egyik házból és átadták a szüleinek. Az egység kiszivattyúzta a vizet az egyik ingatlan elárasztott pincéjéből. A patak éjfél előtt visszahúzódott medrébe.
  • Kidőlt fák miatt kedden vármegyénk tűzoltói négy alkalommal avatkoztak be. Mónosbél, Zsámbok és Ivád határában az útra, Parádon pedig telefonvezetékre dőltek fák, a bélapátfalvai önkormányzati, a parádi önkéntes, illetve a hatvani és pétervásárai hivatásos tűzoltók motoros láncfűrészekkel és kézi erővel távolították el a veszélyes fákat. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában