Emberölés kísérlete

2023.06.15. 19:30

Túladagolással akarta megölni édesanyját a gyöngyösi ápolónő

Szerdán tárgyalták az ügyét annak a gyöngyösi ápolónőnek, aki előre kitervelten akarta megölni kórházban fekvő édesanyját morfin-túladagolással.

HEOL

1054837748

Fotó: Mallika Home Studio

A vádlott egy kórház szakképzett nővére volt, édesanyja a kórház Belgyógyászati Osztályára került 2021-ben, ahol a vádlott nővérként dolgozott. A vádlott 2021. szeptember 19-én 18 óra és szeptember 20-án 6 óra közötti időben infúzió útján megpróbálta túladagolni a sértettet különböző gyógyszerekkel azért, hogy a halálát okozza. A sértett a gyógyszer-túladagolás következtében súlyos, életveszélyes állapotba került, életét kizárólag a kórház intenzív osztályán végzett gyors beavatkozás és az azt követő többhetes kezelés mentette meg - áll az Egri Törvényszék tárgyalási jegyzékében az ismertetés arról a bűnügyről, amelyről már portálunkon is írtunk.

Cs. Józsefné 2021 augusztusában került a pszichiátriai osztályra, majd közel két hónap múlva a lánya külön kérésére áthelyezték a belgyógyászatra, ahol ő is dolgozott. Az ügyészség szerint Katalin elhatározta, hogy megöli az anyját, ezért kizárólag orvosi utasításra beadható, külön, zárható szekrényben tárolt morfint szerzett arra hivatkozva, hogy a szerre egy másik betegnek van szüksége. Később, az ügyeleti idejében, különböző gyógyszerek keverékét infúzióban beadva megpróbálta túladagolni édesanyját - írta a Blikk nyomán az Origo.

Az édesanya életveszélyes állapotba került, s az életét kizárólag a kórház intenzív osztályán végzett gyors beavatkozás és az azt követő többhetes kezelés mentette meg - írják.

Nem emlékszem, hogy beadtam édesanyámnak infúziót vagy gyógyszert.

- Nem emlékszem másra, mert nagyon fájt a fejem. Nem tudom, mikor került édesanyám arra az osztályra, ahol én dolgoztam. Amikor idehozták, már iszonyatosan fájt a fejem... napokig" – többek között így fogalmazott korábbi vallomásában a 41 éves nő, aki két évtizedig dolgozott a gyöngyösi intézményben. Beismerés esetén nyolc év fegyházat kért rá az ügyészség, amit ő nem fogadott el - közölte az Origo.

– Fél évvel később meghalt a szociális otthonban, de nem én öltem meg – tudta meg a Blikktől az Origo az egykori ápolónő szavait. – Miután a kórház igazgatóhelyettese feljelentett, elmegyógyító intézetbe kerültem Budapestre, de két hónap vizsgálás után szabadon engedtek. Nem tartottak börtönben, hazamehettem a családomhoz. Távoltartást sem rendeltek el, így végre felvehettük a kapcsolatot, innentől kezdve minden nap beszéltünk telefonon. Ugyan otthonba került, de jó állapotban volt. Tudta, hogy mivel vádolnak, de nem gondolta, hogy meg akartam ölni, nem haragudott rám. Ezt telefonbeszélgetésekkel is tudom bizonyítani – magyarázta Katalin, akit a foglalkozásától eltiltottak, jelenleg nem tud semmit dolgozni, de a családja támogatja, kiállnak mellette.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában