Testi sértés

2023.07.25. 09:34

Biciklijével együtt lökte árokba a gyereket Kálnál az agresszív autós

Idegességében rátámadt egy gyerekre.

Heol.hu

A bűncselekmény helyszíne

Forrás: Dr. Konkoly Thege László

2022. április 12-én délután a 3207. számú úton, egy 22 éves fiatalember közlekedett személygépkocsival Kál felől Heves irányába, miközben ki akart kerülni egy álló járművet az úton. Pontosan ekkor érkezett a helyszínre két gyermekkorú kerékpáros, akik közül az egyik nem az út szélén, hanem a felezővonal közelében haladt, miközben a barátjával beszélgetett. Az autós így nem tudta lendületből kikerülni az útakadályt, amiért olyan indulatban jött, hogy utánafordult a távolodó bicikliseknek, megelőzte őket, majd megállt az úttest szélén és járművéből kiszállva hangosan számon kérte rajtuk a szabálytalan közlekedést. A gyerekek megpróbáltak elkerekezni mellette, de ez egyiküknek nem sikerült, úgyhogy az autós biciklistől az árokba lökte őt. Az esés következtében a gyermeknek eltörött a karja, ami súlyos sérülésnek minősül – tudhattuk meg Dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyésztől.

Az autós látta ugyan a veszélyes zuhanást, mégis visszaült a kocsijába és elhagyta a helyszínt anélkül, hogy a fellökött fiúnak segítséget nyújtott volna, vagy meggyőződött volna arról, hogy a sértett segítségre szorul-e. Az Egri Járási Ügyészség súlyos testi sértést okozó közlekedés biztonsága elleni bűntettel és segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntettével vádolja a férfit – egészítette ki az ügyész.

Valamint azt is megtudhattuk, hogy az ügyészség a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság az előkészítő ülésen a vádlottal szemben – beismerése esetén – 2 év, végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki, emellett kötelezze őt a felmerült bűnügyi költségek viselésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában