Ki hibázott?

2023.07.10. 15:45

Fel kell deríteni, hibázott-e valaki Recsken

Eddig nem gyanúsítottak meg senkit a recski sárlavina okozásával.

A bányából érkezett sár miatt kerültek veszélybe a házak

Forrás: Agria Tv

Az Egri Járási Ügyészség nyomozásra utasította a rendőrséget a recski sárlavina miatt. A Heves Megyei Főügyészség lapunkat arról tájékoztatta, hogy a 2023. június 20. napján tett feljelentést az Egri Rendőrkapitányság – bűncselekmény gyanújának hiányában – 2023. június 26-án elutasította. A feljelentés elutasításáról hozott határozatot az Egri Járási Ügyészség 2023. július 4. napján hivatalból felülvizsgálta, megállapította, hogy a döntés megalapozatlan, ezért a határozatot hatályon kívül helyezte és foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének fennálló gyanúja miatt az ügyben elrendelte a nyomozást. Mint írták, a nyomozás jelenleg a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán felderítési szakban van folyamatban. Gyanúsítotti kihallgatásra eddig nem került sor.

Recsken a Hunyadi utcát kétszer is elöntötte a fölöttük nyitott bányából lezúduló sár. Komolyabb esőzések voltak június 8-án és 23-án is, s mivel az Andezit Bau kőbányájának nyitása miatt a korábban erdős területen legyalulták a földet, valamint sáncot is képeztek belőle a terep szélén, azt a víz elmosta, az iszap pedig több házba is betört. A rendőrség korábban azzal indokolta, hogy nem vizsgálja az eseményt, mert a bánya engedélyt kapott a tevékenységre a hatóságoktól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában