Ittas

2023.07.28. 10:00

Ittasan balesetezett a vendégadója kocsijával az egerfarmosi férfi

Az ittas állapotban lévő sofőr elvesztette az uralmat az autó felett.

Jármű önkényes elvételének bűntettével és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádol a Füzesabonyi Járási Ügyészség egy középkorú egerfarmosi férfit – írta portálunknak, Dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

A sajtószóvivő ügyésztől megtudhattuk, hogy a vádirat szerint tavaly ősszel az ügy sértettje  már nem először  a vádlott családjánál vendégeskedett, miközben a személyautóját a kocsibejárón, annak indítókulcsát pedig az épület folyosóján hagyta. A házigazda az esti órákban egyszer csak gondolt egyet, kérés nélkül magához vette a slusszkulcsot, beült az autóba és kocsikázni indult a faluban. Ennek során egy kanyarban elvesztette uralmát a jármű felett, mellyel így a jobb oldali útárokba sodródott. A baleset következtében a kocsi szélvédője két helyen berepedt, emellett megrongálódott a karosszéria és két kerék is. Ezek folytán a tulajdonosnak 400 ezer forintos kára keletkezett. 

A vádlott az önkényesen elvitt autót közepes fokban ittas állapotban vezette, amivel önmagában is KRESZ szabályt szegett, egyben bűncselekményt valósított meg.

A járási ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést és járművezetéstől eltiltást szabjon ki az elkövetővel szemben, emellett a felfüggesztés próbaidejére helyezze őt pártfogó felügyelet alá, továbbá kötelezze a nyomozás során felmerült, közel százezer forint összegű bűnügyi költség megfizetésére. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában