Katasztrófavédelem

2023.08.09. 16:30

Dobogóra állt a füzesabonyi tűzoltónő, aki a koraszülöttekért jótékonykodott

Hétvégén rendezte meg a Magyar Tűzoltósport Egyesület a III. Jótékonysági FireCross Bajnokságot Balatonlellén.

Heol.hu

Istványi Nóra füzesabonyi tűzoltó a verseny után

Forrás: Istványi Nóra tűzoltó főhadnagy archívuma

Az egyesület rendezvényeivel törekszik arra, hogy aktív sporttevékenységre, egészséges életmódra ösztönözze a tűzoltókat. A bajnoksággal most a koraszülötteket is támogatták, a nevezési díjakat a szinte teljesen önkéntes alapon működő Koraszülöttekért Országos Egyesületnek ajánlották fel - olvasható a vármegyei katasztrófavédelem hivatalos honlapján.

Több mint hetven tűzoltó tette próbára magát a bajnokságon, melyen a feladatokat csapatban vagy egyénileg, „erős” (strong) és „könnyű” (easy) kategóriában teljesítették a nevezők. Az erős kategóriában teljes tűzoltó védőfelszerelésbe kellett öltözniük a résztvevőknek.

A feladatsor egy gépen ötszáz méteres evezéssel kezdődött, majd nőknek és férfiaknak különböző súlyokkal húsz felhúzást kellett teljesíteniük. Ezt követően porral oltó készülékekkel a vállukon, egy zsámolyon hússzor, lépcsőző mozdulatot kellett végrehajtani, majd egy ötven kilogrammos teherautó gumit a női versenyzők hatszor, a férfiaknak tízszer fordítottak át. Ötödik feladatként tűzoltó tömlővel kellett dupla kötélcsapásokat bemutatni, befejezésként pedig egy tűzoltó sugarat, súlyokkal, tíz méter hosszan kellett kihúzni. A pályabírók végig figyelték a szabályos végrehajtást, hiba esetén javíthattak a versenyzők, a legrövidebb időn belül a célállomásra beérkezők közül kerültek ki a helyezettek.

Istványi Nóra és Pál Kata a dobogó legfelső fokán
Forrás: Istványi Nóra tűzoltó főhadnagy archívuma

A versenyen Istványi Nóra tűzoltó főhadnagy, füzesabonyi katasztrófavédelmi megbízott is részt vett, ő az erőt próbáló versenyen egyéniben, az erős kategóriában a második helyen végzett, csapatban Pál Katával pedig a dobogó legfelső fokára állhattak föl.

A verseny kiváló hangulatban telt, az erőnlétének megfelelően mindenki megtalálta a neki megfelelő kategóriát, a sportembereknek nem mindennapi megmérettetésben volt részük.  A Magyar Tűzoltósport Egyesület tagjai is örültek, hiszen kezdeményezésüknek köszönhetően több mint 700 ezer forintot gyűjtöttek a koraszülöttek támogatására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában