Mánia

2023.08.14. 21:40

El se hinnéd, milyen büntetést kapott a kalapáccsal TEK-esekre támadó férfi Hevesben + videó

A második támadása után ismét vádat emeltek a 40 éves férfi ellen.

Heol.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, kalapáccsal támadt a rendőrökre egy Heves vármegyei férfi, akinek az elfogásáról felvételt is közzé tett a rendőrség még idén januárban.

2022-ben kezdődött minden

A férfi 2022 novemberében a kezében tartott baltával – azt kiabálva, hogy megöli őket – megfenyegette a vele szemben intézkedő rendőröket, miután egy másik állam magyarországi nagykövetségének budapesti épületét vésővel és baltával megrongálta. Az intézkedő rendőrök könnyfakasztó gázzal fújták le őt, majd testi kényszert alkalmazva megtörték az ellenállását. Az illető férfi a rendőrök fenyegetésével továbbra sem hagyott fel, és több fenyegető üzenetet küldött elektronikus úton az egyik rendőrkapitányság rendőreinek. 

2023-ban sem állt le

A fentebbiek miatt vonult ki a férfi lakóhelyére a Terrorelhárítási Központ 2023 januárjában. Az elfogásról, amely során kalapáccsal támadt a rendőrökre, felvételt is közzé a rendőrség. Mivel a bűnüldözőknek sikerült kitérniük a feléjük repülő kalapács útjából, a támadás során személyi sérülés nem történt. A nyomozó ügyészség akkor elrendelte a férfi őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki aljas indokból, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés kísérlete miatt. A nyomozó ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását, amelyet a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója – mivel a férfival szemben fennáll a szökés, illetve elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye – elrendelt.

A Tények.hu riportjából azonban kiderül, hogy az első támadása után elmebetegnek nyilvánították a férfit, ezért nem kellett börtönbe mennie. A második támadása, a TEK embereinek halálos megfenyegetése és kalapácsos manővere miatt a 40 éves férfi ellen most újra vádat emeltek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában