Kábítószer

2023.08.15. 10:47

Kislánynak is adott el kristályt a hevesi díler

A Heves Vármegyei Főügyészség négy személyt vádol jelentős mennyiségű droggal elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével.

Heol.hu

Az egyik vádlott még egy kislánynak is adott el drogot, ami a cselekményét súlyosabban minősíti. Mindezt dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész közölte portálunkkal. A szakember hozzátette, a vádirat szerint az ügy I. rendű vádlottja, egy 45 éves férfi 2021 folyamán a hevesi lakóhelyén nagy tételben árult kristály néven ismert, etil-hexedron hatóanyag tartalmú kábítószert, amelyet – egyes fogyasztók mellett – vádlott-társai is rendszeresen vásároltak tőle továbbértékesítés céljából. Ők az anyagot részben Egerben, részben Ózdon és környékén, valamint Kömlőn terítették, vagyis adták el haszonnal a fogyasztóknak, miáltal összességében több millió forint bevételre tettek szert.

A főügyészség valamennyi fogvatartott vádlott esetében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a vádiratában. A mértékes indítvány arra irányul, hogy amennyiben a vádlottak a bűnösségüket az előkészítő ülésen beismerik, úgy a bíróság velük szemben öt és tíz év közötti időtartamú fegyházbüntetéseket szabjon ki vagyonelkobzás mellett, egyben kötelezze őket a másfél millió forintot meghaladó összegű bűnügyi költség megfizetésére - fogalmazott a sajtószóvivő ügyész.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában