Tűz

2023.09.12. 15:45

Hatalmas lángokban áll a verpeléti erdő

A tűzoltók jelenleg is próbálják megfékezni a lángokat.

Heol.hu

 

Frissítés:

 

Az alezredes helyettes szóvivő kiegészített még azzal, hogy lángra kapott az erdő aljnövényzete, mezőgazdasági terület valamint szőlőültetvény is. Pétervásárai, egri és a mezőkövesdi hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal oltják a tüzet. A terület tulajdonosa segíti az oltást, egy munkagéppel védősávot húzott, hogy megakadályozza a tűz további terjedését. Körülhatárolták a tüzet.

A verpeléti önkormányzattól kapott információink megerősítették, hogy a város határában, Eger felé nagy területen erdőtűz ütött ki. A helyszínre három tűzoltóautó érkezett, Pétervásáráról és Egerből, a tűz oltása folyamatban van. Információink szerint a tüzet szándékosan gyújtották, ám ezt nem jelentették be előzetesen. Engedélyt semmi esetben nem kaptak volna, hiszen a területen életben van a tűzgyújtási tilalom.

15:37:

Verpelét külterületén tűz ütött ki kedden délután. Lángol az erdős és szőlős terület. Az oltáson jelenleg is tíz tűzoltó dolgozik, azonban a lengedező szél nehezíti a körülményeket – tájékoztatta portálunkat Hevesi Katalin alezredes a Heves Vármegyei Katasztrófavédelem helyettes szóvivője közölte. 
 

 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában