Sikkasztás

2023.09.19. 10:30

Pénzt vett ki a kasszából, és saját klubkártyáját húzogatta a hatvani pénztáros

Diákmunkás volt az egyik hatvani áruházban a gyanúsított, és sikkasztott.

Heol.hu

pénztáros, illusztráció

Fotó: Shift Drive

A diákmunkás cselekménye miatt büntetőeljárás indult, ennek során kiderültek az elkövetés részletei is. A gyanúsított 2022 októberében és novemberében összesen 45 ezer forintot vett ki a kasszából több alkalommal akkor, amikor visszaadott a készpénzzel fizető vásárlóknak. A fiatal nő tudta ugyan, hogy a pénztárakat biztonsági kamera figyeli, mégis megkockáztatta azt, hogy a felnyíló pénzes kazettából kiemeljen egy-egy nagyobb címletű bankjegyet, amit azután a székében ülve egy gyors mozdulattal maga alá rejtett – közölte portálunkkal dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

Emellett a terhelt visszaélt a nevére szóló klubkártyával is, melyet néha lehúzott akkor, amikor a nála fizető vevőknek nem volt ilyen, kedvezményre jogosító saját plasztiklapocskájuk. A kártyáján jogtalanul felhalmozott közel 40.000 forintot a diákmunkás folyamatosan levásárolta a munkahelyén. A rendszeres haszonszerzésre irányuló bűncselekmény-sorozatnak az áruház biztonsági szolgálata vetett véget. Az elkövetőnek a lebukása utáni napon már nem kellett korán kelnie azért, hogy dolgozni menjen – tudhattuk meg a sajtószóvivő ügyésztől. 

Valamint az is kiderült, hogy a Hatvani Járási Ügyészség az üzletszerűen elkövetett sikkasztás és csalás vétsége miatt folytatott nyomozás befejezését követően közvetítői eljárásra utalta az ügyet. Ez a vármegyei kormányhivatalnál eredménnyel zárult. A sértett és a károsult képviselője egyezségre jutott, melynek keretében a volt dolgozó bocsánatot kért, és – anyagi jóvátételként – 180 ezer forintot kifizetett a cég számára.

Az ügyészség a közvetítő által készített jelentés alapján határozattal megszüntette büntetőeljárást, amivel az ügy végérvényesen lezárult – írta dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában