Erőszak

2023.09.08. 10:24

Rendőrök állították le az édesanyát fenyegető gyöngyösi férfit

Házastárs sérelmére személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás bűntettével vádol a Gyöngyösi Járási Ügyészség egy 50 éves férfit, aki a bűncselekményt a felesége sérelmére követte el tavaly októberben Gyöngyösön.

Heol.hu

A vádlott és a sértett házassága már az év elején megromlott, ezért az asszony a közös gyermekükkel augusztusban elköltözött az addigi albérletükből. Azon a bizonyos októberi napon azonban dolga akadt, ezért a kisfiút elvitte a férjéhez azzal, hogy a kicsi aludjon nála. A gyermek később már nem akarta ezt, így a férfi rátelefonált a feleségére, de kiderült, hogy az éjszakai felügyeletet csak az anyós tudná vállalni. Az egyébként ittas vádlott ezen oly mértékben felindult, hogy amikor a neje a gyerekért ment, bezárta az ajtót és a lakásból azzal fenyegette az anyát, hogy meg fogja ölni, ha megpróbálja magával vinni a fiukat. Ennek rendőri intézkedés lett a vége, ami alatt az apa a lépcsőházban kiabálva folytatta az életveszélyes fenyegetőzést – tájékoztatta portálunkat dr. Konkoly Thege László címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész.

A zaklatás a családon belül is bűncselekmény

 A Büntető Törvénykönyvbe foglalt úgynevezett törvényi tényállás tartalmazza a különböző elkövetési magatartásokat. Ezek között szerepel az, ha valaki félelemkeltés céljából mást, vagy annak hozzátartozóját személy elleni erőszakos vagy közveszélyt okozó büntetendő cselekmény elkövetésével megfenyeget. Amennyiben az illető ezt például a saját házastársa sérelmére teszi, úgy a törvény szerint bűntett miatt akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Az érintettek azóta elváltak, és úgy tűnik, hogy a kapcsolatuk is rendeződött. A járási ügyészség a vádiratában – részben erre tekintettel – nem szabadságvesztés, hanem pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a férfival szemben. Az ügyben a járásbíróság hoz majd jogerős döntést.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában