Vádemelés

2023.10.24. 10:08

Elhajtott a helyszínről a motorost gázoló ittas nő Gyöngyösnél

Ittasan okozott balesetet a nő Gyöngyösnél, most vádatemeltek az ügyben.

Heol.hu

A helyszíni szemlén rögzített néhány adat látható az autós érkezésének irányából

Forrás: Ügyészség

A vád szerint egy nő 2022 májusában ittas állapotban ült autóba, mellyel Gyöngyösön haladt, amikor egy kiemelt kereszteződésben – mivel az M3 autópálya felé tartott – megkezdte a balra kanyarodást, azonban ezt ittassága miatt figyelmetlenül tette, így nem adott elsőbbséget a szabályosan közlekedő motorosnak, akit elütött. A nő ezután tovább tetézte a baj, ugyanis ahelyett, hogy megállt volna segíteni a sérült motorosnak elhajtott a helyszínről – tudatta portálunkkal dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész. 

A balesetben a vétlen motoros súlyos sérülést szenvedett.

Az Egri Járási Ügyészség az autó sofőrjét súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével és a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádolja.

A központi járási ügyészség most benyújtott vádiratában felfüggesztett szabadságvesztés, pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására is indítványt tett a többszörösen KRESZ szabályt szegő nővel szemben.

Az ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségét alapesetben két évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni a törvény. Az ittas járművezetés első minősített esete, ha a bűncselekmény súlyos testi sértést okoz, ami már bűntettnek minősül és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában