Tolvajok

2023.10.27. 12:13

Lányával együtt lopta a parfümöket a gyöngyösi nő

A gyöngyösi nő és lánya táskájukba rejtették az illatszereket, és úgy mentek ki a boltból.

Heol.hu

A Gyöngyösi Járási Ügyészség üzletszerű lopás vétsége mellett kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádol egy 40 éves nőt, aki a halmazati bűncselekményeket 2022 tavasszal egy Gyöngyös főterén található üzletben követte el. Itt a vádlott a 15 éves lányával együtt illatszereket pakolt egy táskába, majd mindketten fizetés nélkül távoztak a boltból. Az ügyészség az ügyben pénzbüntetést indítványozott az anyával szemben, míg a lányát szabálysértési eljárás keretében vonta felelősségre a bíróság. Emellett az illetékes gyámhatóság elrendelte a kiskorú védelembe vételét, valamint a megelőző pártfogását is – tájékoztatta portálunkat Dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

A jogszabály szerint
Alapvető társadalmi követelmény, hogy a gyermekeket szüleik jóra tanítsák, és ne vigyék őket a bűn útjára. Ha mégis ezt teszik, az nem csupán pedagógiai szempontból eshet kifogás alá, hanem komoly büntetést is vonhat maga után. A Büntető Törvénykönyv szerint ugyanis bűncselekményt követ el, és egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő az a kiskorú nevelésére, felügyeletére vagy gondozására köteles személy aki e feladatából eredő kötelességét súlyosan megszegi, és ezzel a kiskorú testi, értelmi, erkölcsi vagy érzelmi fejlődését veszélyezteti. Ilyen elkövetői magatartás a szülő részéről például az, ha a gyermekével közösen bűncselekményt követ el.

 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában