Majdnem halálos

2023.10.22. 15:30

Tízszer szúrt a részeg nő, nem sokon múlt, hogy a férfi Isten mezején végezze

Az Egri Törvényszék október 9-én tartott trágyalást K-né B. A. az ügyében, akit emberölés bűntettének kísérletével vádol a Heves Vármegyei Főügyészség. A törvényszék sajtószóvivője, Hoszné, dr. Nagy Tímea bíró közölte: iratismertetés és perbeszéd miatt a bíróság a tárgyalást november 9-ére napolta.

Sike Sándor

A vádirat egyebek között azt tartalmazza, hogy a terhelt "2022. január 6. napjára virradó éjszaka istenmezejei lakóhelyükön élettársával, a sértettel, nevelt fiával és unokatestvérével közösen szórakozott, valamennyien szeszesitalt fogyasztottak. Hajnali 2 óra körüli időben az addigra egyaránt ittas állapotba került vádlott és a sértett szóváltásba, majd dulakodásba kezdett, kölcsönösen ütötték egymást."

A vádlott nevelt fia ekkor közéjük állt, azzal a szándékkal, hogy szétválassza őket, erre az apja a fiát is megütötte, illetve fel is lökte. Ennél a szituációnál fordultak még durvábbra az események. Az asszony megragadott egy 10 centiméteres pengehosszúságú konyhakést, és azzal kaszáló mozdulatokat téve a sértettet a mellkasán és felkarján kis-közepes erővel – összesen tíz alkalommal – megszúrta.

A jelenleg hatályos 2012. évi C. törvény a Büntető Törvénykönyvről a kísérletet így határozza meg

10. § (1) Kísérlet miatt büntetendő, aki a szándékos bűncselekmény elkövetését megkezdi, de nem fejezi be.

(2) A kísérletre a befejezett bűncselekmény büntetési tételét kell alkalmazni.*

(3) A büntetést korlátlanul enyhíteni vagy mellőzni is lehet, ha a kísérletet alkalmatlan tárgyon, alkalmatlan eszközzel vagy alkalmatlan módon követik el.

(4) Nem büntethető kísérlet miatt,

a) akinek önkéntes elállása folytán marad el a bűncselekmény befejezése, vagy

b) aki az eredmény bekövetkezését önként elhárítja.

(5) Ha a (4) bekezdésben meghatározott esetben a kísérlet már önmagában is megvalósít más bűncselekményt, az elkövető e bűncselekmény miatt büntethető.

* Emberölés esetében a büntetési tétel 5-től 15 évig terjed, ha nem társul hozzá minősítő körülmény.

A szúrások következtében szerzett sebesülések következtében a sértett közvetlen életveszélyes állapotba került – rögzíti az orvosszakértői véleményre alapozott vádirat.  A halálos következményt az idejében elvégzett műtéti beavatkozás hárította el, annak hiányában a sértett a mellűri elvérzés miatt szinte bizonyosan elhalálozott volna.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában