Lopás

2023.10.12. 10:20

Vádat emeltek a klubkártyával sikkasztó hatvani pénztáros ellen + videó

A vásárlók által kifizetett összegből is tett zsebre.

Heol.hu

A biztonsági kamera rögzítette a tettenérést

Forrás: Heves Vármegyei Főügyészség

A Hatvani Járási Ügyészség vádat emelt azzal a fiatal felnőttel szemben, aki a hatvani áruházban hónapokon át saját zsebre dolgozott - közölte portálunkkal dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

A vád szerint a 21 éves férfi 2020 januárjától az egyik nagy hatvani áruházban diákmunkásként dolgozott, ahol áprilistól kezdődően pénztárosi feladatot látott el. A vádlott módszere az volt, hogy indokolatlan nyugtamegszakítást alkalmazva a vásárlók által a termékekért kifizetett összegből különböző mennyiségű papírpénzt vett ki a kasszából, majd azokat egy blokkba tekerve a ruházatába rejtette és minden esetben így távozott a pénztártól. A fiatal férfi 2020 májusától 2021 márciusáig összesen 5 millió 673 ezer forintot tulajdonított el az áruháztól. A vádlott ruházatában a tettenéréskor 250 ezer forintot találtak - tette hozzá a szakember.

A járási ügyészség a saját zsebre dolgozó pénztárost folytatólagosan, jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettével vádolja. A Hatvani Járási Ügyészség most benyújtott vádiratában mértékes indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott a bíróság előkészítő ülésén beismeri a terhére rótt bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. A vádhatóság 2 év 5 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés és ezen túlmenően 150 ezer forint pénzbüntetés kiszabására tett indítványt. Az ügyészség indítványozta azt is, hogy a bíróság a próbaidő tartamára rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét, valamint kötelezze a férfit az okozott kár megtérítésére - fogalmazott dr. Gubala Ádám Miklós.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában