Tagadta bűnösségét

2023.11.16. 10:08

Bódultan ütötte a postást a 23 éves hevesi fiatal, 9710 forint volt a zsákmánya

Előkészítő ülést tartott szerdán a Hevesi Járásbíróság annak a 23 éves vádlottnak az ügyében, akit azzal vádol a járási ügyészség, hogy kirabolta az egyik postást, aki közfeladatot ellátó személynek minősül. A terhelt nem ismerte el a vád szerinti bűnösségét, így a tárgyalás jogáról sem mondott le, amit a bíróság 2024. január 31-ére ki is tűzött – tudtuk meg az Egri Törvényszék sajtószóvivőjétől, Hoszné dr. Nagy Tímea bírótól.

Sike Sándor

A vádlott nem ismerte el bűnösségét (Archív fotó)

Forrás: Agria Tv

A bűncselekmény tavaly áprilisban történt. A vádiratba foglaltak szerint a hevesi fiatalember többször fejbe vágta és hasba is rúgta postás áldozatát, akitől alig 10 ezer forintot zsákmányolt. A kézbesítőnek több csontja is eltört. H. L. S. terheltre mértékes indítványt – 8 év szabadságvesztést – tett a vádhatóság.

A váddokumentumba foglaltak szerint a sértett postai kézbesítőként dolgozik. A bűncselekmény napján küldeményeket kézbesített, amikor is – a kerékpárját tolva – elhaladt a vádlott lakóhelye előtt az utcán. Akkor  H. L. S. bódult állapotban a lakóházától elindult az utcára, a sértetthez lépett, majd szó nélkül két alkalommal hasba ütötte a sértettet és földre lökte.

A vádlott a postásbicikli hátsó kosarában lévő táskából kivette a posta által rendszeresített kézi számítógépet és a zsebébe rakta, majd ököllel arcon ütötte a sértettet, belenyúlt a táskába és elvett abból 9 ezer 710 forintot. A hivatalos személy sérelmére elkövetett rablás mértékes indítványa 8 év szabadságvesztés, ám maga a cselekmény – függően a terhelt előéletétől, valamint az egyéb terhelő körülményektől – akár 13 év szabadságvesztéssel is büntethető.

A  vádiratból kiderül az is, hogy a bántalmazás következtében a kézbesítőnek több csontja is eltört, a sértett nyolc napon túli sérüléseket szerzett, azok tényleges gyógytartama 6-8 hét volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában