Látni és látszani

2023.11.03. 16:28

Láthatósági eszközöket osztottak a rendőrök

A Light Friday kampány keretein belül ingyen kaptak a járókelők különböző eszközöket.

Molnár Helga

Országos Balesetmegelőzési Bizottsága idén is meghirdette a Látni és látszani "Light Friday" elnevezésű közlekedésbiztonsági kampányát

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Ötödik alkalommal osztott a rendőrség láthatóságot javító közlekedésbiztonsági eszközöket, a Látni és látszani elnevezésű közlekedésbiztonsági kampányhoz a Heves Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság is csatlakozott pénteken.

A Light Friday elnevezésű akcióban Egerben, a Gárdonyi téren, Gyöngyösön, a Vásár utcán, Hatvanban, a Radnóti téren, Hevesen, az Egri úton, Füzesabonyban pedig az Arany János utcán a készlet erejéig ingyenesen lehetett hozzájutni különböző láthatóságot biztosító eszközökhöz.

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és az X-MEDITOR Kft. közös közlekedés-biztonsági kampánya 2012 óta hívja fel a figyelmet egy társadalmilag fontos témára és az egyén szerepére a baleset-megelőzésben.

Mint írják, Magyarországon az utóbbi évtizedben a könnyű sérüléssel végződő esetek kisebb arányban, a közúti balesetben elhunytak száma jelentős mértékben csökkent, majd mérséklődött.
– Tekintettel arra, hogy az őszi-téli időszakban rendkívül nagy jelentősége van a közlekedésben a jól láthatóságnak, az esemény alapvető célja, hogy a közlekedőket minél nagyobb számban lássuk el láthatósági eszközökkel (láthatósági mellény, láthatósági karpánt, kerékpáros lámpa) – fogalmaztak a rendőrök.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában