Gyász

2023.12.19. 19:16

Az egész falu gyászolja a markazi robbanásban elhunyt férfit

Imádta a focit és 75 éves kora ellenére még gyakorolta is a településen népszerű idős úr, aki a szörnyű robbanásban élét vesztette Markazon.

Molnár Helga

Teljes terjedelmében égett a 75 négyzetméteres ház

Forrás: Agria TV

Hatalmas robbanás rázta meg Markaz települést szombat reggel, írtuk meg. A Dobó utca egyik háza ugyanis hatalmas detonációval berobbant, a tető pedig óriási lángokkal égett, majd beomlott.

A Borsonlinenak elmondták a helyeik, hatalmas volt a robbanás hangja.
– Ébren voltam ekkor már, de ha nem, akkor is meghallom, pedig nem lakok a közvetlen közelében. Aztán nagyon gyorsan már az egész ház lángokban állt – mondta egy környékbeli férfi.

A 75 négyzetméteres épület teljes terjedelmében égett, a robbanás és a tűz miatt folyamatosan szakadt be az épület teteje. A tűzoltók oltás közben egy összeégett holttestet találtak a helyszínen – közölte a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Bár a tűzoltók rekordgyorsasággal a helyszínre értek és eloltották a lángokat, a ház egyik szobájában azonban egy holttestet találtak. Ekkor lett világos mindenki számára, hogy a ház tulaja, a településen köztiszteletnek örvendő 75 éves Gyula bácsi is a házban volt azon a tragikus reggelen.
A nyugdíjast mindenki szerette, a helyiek egy emberként gyászolják.

– Gyula bácsi itt kicsit mindenkinek az apukája volt, igazi közösségi ember – mesélte a férfi egyik ismerőse. Mint mondta, az idős férfi lelkes focista volt, és a fiataloknak is gyakran segített, örömmel részt vett a programokban. Nagyon fiatalos volt a korához képest, jó kedélyű, vidám férfi, stramm, és jó erőben volt. Iszonyúan fog hiányozni. Itt mindenkinek, aki ismerte, egy kicsit az apukája volt – tette hozzá az ismerős.

Azt is elárulta, hogy szerettei is a településen élnek, ők is sokkot kaptak, a robbanás helyszínén is ott voltak az eset után. 
– Borzalmas lehetett nekik, hogy látták, mi történt, nem kívánom senkinek – szögezte le szomorúan.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a robbanás és a tűz mitől keletkezett, azt később tűzvizsgálat fogja kideríteni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában