kiemelkedő és tanulságos bűnügyek Hevesben

2023.12.10. 20:59

Rokonokat vert, felajánlotta a párját másnak Zagyvaszántón

A Heves Megyei Hírlap jogelődje, a Népújság az 1986. február 7-i számában írt a többszörösen büntetett előéletű férfi korántsem szívderítő eseteiről.  Az ellene indult büntetőeljárások tárháza igen gazdag volt.

Dr. Szalay Zoltán

Sokan megismerkedtek a vádlott ökleivel (Illusztráció)

Forrás: Shutterstock

Fotó: Mike_shots

A harmincesztendős, fekete hajú, keménykötésű B. F. egyáltalán nem volt galamblelkű fiatalember, sokkal inkább az ellenkezője! Erőszakoskodás, bűncselekmények sora, garázdaságok okán szinte ingajáratban volt az utóbbi egy-két évben a zagyvaszántói lakása és a büntetés-végrehajtási intézetek cellái között. Utóbbi helyeken ilyen-olyan ügyek miatt éppen előzetes letartóztatásban volt. 

A Heves Megyei Hírlap jogelődje, a Népújság az 1986. február 7-i számában írt a többszörösen büntetett előéletű férfi korántsem szívderítő eseteiről. 
Az ellene indult büntetőeljárások tárháza igen gazdag volt: az egyik alkalommal például, 1984. július 10-én, ötödmagával felkereste a Lőrinciben élő rokonait, hogy aztán közülük négyet a saját portájuk udvarán terítsen le. Még abban az évben augusztus 20-án Apcon, a bisztróban tartott ünnepi mulatságon jól irányzott csapásokkal ivócimboráját ütötte le. Ráadásul itt üvegek, poharak törésével okozott kárt. Szeptember 9-én egy selypi polgárt sebesített meg B. F. A cementgyári kerítésen át összeszólalkozott a vagont rakókkal, s a sértettet megdobta kővel, majd ököllel csépelte. 

A következő év januárjában a selypi művelődési házban előbb egy nőt akart magához édesgetni hiába, majd dühében két helybeli férfit vert meg. Pár nap múlva Zagyvaszántón – a Móricz Zsigmond utcai lakása előtt – felajánlotta az élettársát egy arra tévedt személynek, majd miután rosszul sült el a dolog, az illetőt alaposan elagyabugyálta, s elrabolta ötszáz forintját is. 

A Hatvani Városi Bíróság nem méltányolta a sportteljesítményét, és négyesztendei fegyházra ítélte, öt évre pedig eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A halmazati büntetést 1986. január 10-én a megyei bíróság helybenhagyta. 

B. „bemutatkozó”, 1984. júliusi „fellépését” csak ezen a héten értékelték az ítélkezők, mivel az emlékezetes „buli” egyik egyáltalán nem mellékes szereplőjét külföldön vállalt munka visszatartotta a tárgyaláson való részvételtől. A bíróság dr. Erdei Ferenc tanácsának – nem jogerős – ítélete B. F. esetében ezúttal egy év és hat hónap börtönbüntetés volt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában