Bűnügyek

2024.01.05. 17:33

Emlékezetes bűntény: megerőszakolt egy nőt az ámokfutó noszvaji hurkatolvaj

Az elmúlt négy évtized kiemelkedő és tanulságos bűnügyei Heves vármegyében

Dr. Szalay Zoltán

Ha már lagzi, akkor legyen vérbő mulatság! – gondolhatta magában a noszvaji 23 éves P. E. Hivatalos meghívót kapott ugyanis május 3-án a községbeli Mátyás téri esküvőre, ezt az invitálást azonban utólag bizonyára sokan megbánták… 

A bűncselekményekkel teli történetről csaknem harmincnyolc esztendeje, 1986. május 19-i számában írt a Heves Megyei Hírlap jogelődje, a Népújság. 
A fiatalember azon az éjszakán deliktumok sorozatát követte el. Igaz, ebben már volt elég tapasztalata, hiszen 1983-ban négyévi börtönbüntetéssel sújtották erőszakos közösülés és súlyos testi sértés miatt. Feltételesen szabadult 1986 februárjában a pálmaházi fegyintézetből, de hamar megártott neki a szabadság. 

A lakodalomban ahogyan emelkedett a fiatal férfi alkoholszintje, úgy vált mindinkább összeférhetetlenné. Eleinte csak a hölgyekkel szemtelenkedett. Éjjel egy óra után gondolt egyet, és feltörte vendéglátói pincéjét. Bőséggel válogathatott: 20 kiló hurkát, nyolc csirkét, tizenöt rántott szeletet és leveshúst pakolt be egy nejlonzsákba, majd gyorsan távozott. 

Élelem van, ezután már csak nőre van szükségem! – határozott magában. Az „ötletet” hamarosan tett követte. Hatalmas rúgással hatolt be az általa kiszemelt lakásba. A házigazda, az 58 éves asszony védekezett ugyan, de idővel nem lehetett ellenszere P. brutalitásának. A férfi megerőszakolta őt, és súlyosan meg is sebesítette, végül magára hagyta. 

Ez sem volt azonban elég aznapra, a Sárvári utcában egy házaspár családi házába tört be. Tiltakozásukra karót ragadott, s azzal próbálta ütni őket. Szerencsére a megtámadottaknak hamar sikerült kituszkolni az „elázott” ámokfutót. 

Kora reggel az otthonában a rendőrök ébresztették P.-t, akinek a véres, piszkos ruháját meg is találták ott. Ugyanígy a zsákból még ki sem csomagolt ételeket. Jelenleg a fogda „vendége”, írtuk, előzetes letartóztatásban várja, hogy befejeződjék vele szemben a büntetőeljárás. A lista, amiért a bíróság előtt majd felelnie kell, semmiképpen sem utolsó: erőszakos közösülés, súlyos testi sértés, lopás és magánlaksértés bűntette. 

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában