Körözés

2024.01.26. 21:03

Keresi a rendőrség az autós ámokfutót, aki a forgalommal szemben hajtott a 21-es főúton

Nagy erőkkel keresi a rendőrség azt a férfit, aki veszélyeztette a forgalmat miközben a rendőrök elől menekült, ezt követően pedig kigyulladt a járműve, amelyet Jobbágyiban hagyott hátra csütörtökön.

Heol.hu

Futva menekül Jobbágyiban az ügy gyanúsítottja

Forrás: Police.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, egy jármű fedélzeti kamerája is rögzítette, ahogyan egy ámokfutó autós a rendőrök elől menekülve, a forgalommal szemben hajt fel a 21-es főútra Pásztónál. Később az Agria TV úgy értesült, összefüggés lehet az autós üldözés és egy tűzeset között, amely Jobbágyiban történt. Az eset során a Hunyadi úton kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személyautó. A tűzoltók kiérkezésekor nem tartózkodott senki a jármű közelében. Mint fogalmaztak, valószínűleg rendőri intézkedés elől menekült egy autós Pásztó és Jobbágyi között. A nagy sebességet a kocsi nem bírta és kigyulladt majd kiégett. A vezető pedig elfutott a helyszínről - írja az eset kapcsán a Nool.hu.

A hírportál megkereste a témával kapcsolatban a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányságot is, ahol azt a tájékoztatást kapták, hogy a nógrádi rendőrök közúti veszélyeztetés miatt folytatnak nyomozást a jármű vezetőjével szemben.

– A Pásztó Rendőrkapitányság járőrei január 25-én 10 óra 45 perckor akartak ellenőrzés alá vonni egy személygépkocsit Pásztó belterületén, azonban a jármű vezetője kivonta magát a rendőri intézkedés alól és a 21-es főút irányába elhajtott. Az egyenruhások megkülönböztető fény- és hangjelzés használata mellett követték a járművet, ami a 21-es főútra másokat veszélyeztető módon, a forgalommal szemben haladt fel. Ezt követően a jármű Jobbágyiba hajtott be, majd ott a sofőr a gépkocsit hátrahagyva a helyszínről elfutott – adta hírül a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Hozzátették: a jármű vezetőjének felkutatására tett intézkedések ez idáig nem vezettek eredményre. A gyalogosan menekülő sofőrről viszont kamerafelvétel készült. A nógrádi rendőrök éppen ezért kérik a lakosság segítségét abban, hogy aki a bűncselekmény elkövetőjével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Salgótarjáni Rendőrkapitányságon, vagy hívja a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-32-312-148-as telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-810-107„Telefontanú" zöld számon, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában