Nekiment

2024.01.25. 09:20

Letörte a fénysorompót a figyelmetlen kerékpáros Kálnál

Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki figyelmetlenül közelített meg egy vasúti átjárót, így annak egyik biztosítóberendezésének – a félsorompó csapórúdjának – hajtott, melyet levert.

Heol.hu

Nem figyelt oda, letörte a félsorompót a figyelmetlen kerékpáros

Forrás: Magyarország Ügyészsége/Facebook

A vád szerint az elektromos kerékpárral haladó vádlott tavaly októberben hibátlan időjárási körülmények között Kál településen közlekedett úticélja felé, amelyet egy vasúti átkelő keresztezett. A figyelmetlen férfi nem fokozott óvatossággal közelített meg az átjárót, ezért nem látta, hogy a fényjelzőkészülék tilos jelzése mellett a félsorompó is már lezárt állapotban van, így a vádlott nekiment az utóbbi biztostóberendezésnek, amelyet letört. Az esetet térfigyelő kamera is rögzítette. Mindezt dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész közölte portálunkkal.

Az ügyész elmondta, a félsorompót a szakemberek kb. három órán belül helyreállították. A vádlott magatartása következtében azonban a vasúti átjáró biztonsági szintje csökkent, így a vádlott a vasúti közlekedés biztonságát, mások életét, testi épségét veszélyeztette. A vád tárgya a közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség. A bűncselekmény büntetési tétele egy évig terjedő szabadságvesztés.

Az Egri Járási Ügyészség most benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt - tette hozzá dr. Gubala Ádám Miklós.

Hogy milyen szabályok vannak, mire kell figyelni, ha vasúti átkelőnél szeretnénk átmenni, Magyarország Ügyészségének Youtube-oldalán található videóból megtudhatjuk - hívta fel a figyelmet a szakember.

Hasonló eset egyébként Egerben is történt, tavaly tavasszal egy kerekesszékes férfi törte le a félsorompót, szintén figyelmetlenség miatt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában