Katasztrófavédelem

2024.01.08. 07:50

Tréninggel kezdték az újévet az Agria Speciális Mentők

Nem állt meg az élet az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoportnál az őszi minősítő gyakorlat után sem.

Heol.hu

Gyakorlattal indítottak a Speciális Mentők

Forrás: HVMKI

A vármegyei katasztrófavédelem honlapján olvasható tájékoztatás szerint az új évet az alpintechnikai alegység egy tréninggel kezdte, melyet egy miskolci oktatóközpontban szerveztek meg. Az önkéntesek már 2022-óta rendelkeznek alpintechnikai alapfokú mentéstechnikai végzettséggel. Azonban, ahogy a híres mondás is tartja: „Ismétlés a tudás anyja”, ők a folyamatos gyakorlásokkal és képzésekkel tartják szinten, illetve növelik felszültségüket.

Az alegység öt tagja a tréningen újra átismételte az alpintechnikai mentések alapjait, majd több, összetett feladat során gyakorolták a mentéseket. Kötélpályákat és húzórendszereket építettek ki, melyek segítségével a sérültet megközelítették, majd a mentőkosár rögzítése után kiemelték vagy leeresztették őt. A tréning részeként a sérültek alapvető ellátást is gyakorolták az önkéntesek. A mentőcsoport tagjai nem a saját szórakozásukra tartották az ismétlő napot, hanem a bajbajutottakért, hiszen 2005-óta Heves vármegyében folyamatosan dolgoznak térségük és az emberek biztonságáért és számos alkalommal a hivatásos egységekkel közösen beavatkozva már bizonyították rátermettségüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában