Vádirat

2024.02.09. 17:32

Gondatlanság miatt megfulladt az ételtől egy ember Hevesben

Szerdán kiderül, bűnösek-e a pszichiátriai otthon munkatársai gondozottjuk halála miatt.

Sike Sándor

Február 7-én tartottak tárgyalást a Füzesabonyi Járásbíróságon a halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt folyamatban lévő büntető eljárásban. A bíróság  az ülést – határozat hirdetés miatt  – elnapolta február 14-re. Erről Hoszné dr. Nagy Tímea bíró, az Egri Törvényszék sajtószóvivője tájékoztatta portálunkat.

A járási ügyészség Ny. É. és társa ellen emelt vádirata azt tartalmazza, hogy az elsőrendű vádlott ápolóként, míg a másodrendű terhelt gondozóként dolgoztak abban a szociális intézetben, ahol az egyik gondozott halála bekövetkezett.

Az étel kiosztását követően az étkeztetést bonyolító vádlottak távoztak a szobából anélkül, hogy meggyőződtek volna arról, hogy a szobában étkezők az ételt megették. A néhai sértett odament az asztalhoz és a szobatársa ebédjéből megmaradt ételt a szájába tömte. Ezt követően a helyiségben lévő csaphoz ment, majd összeesett. Életét a közbeavatkozás már nem menthette meg, fulladás általi halála bekövetkezett, derül ki a tájékoztatóból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában