Ára van a "rendőrverésnek"

2024.02.08. 19:55

Rendőrökre támadtak, felfüggesztett szabadságvesztést kaptak Hevesben

Megszületett az ítélet a csendháborítás miatt intézkedő rendőrökre támadó család három tagjának büntetőperében. A Gyöngyösi Járásbíróság mindhárom vádlottat szabadságvesztéssel sújtotta, ám a büntetés végrehajtását – valamennyiük esetében – két év próbaidőre felfüggesztette. Meg kell fizetniük ugyanakkor a bűnügyi költségeket is.

Sike Sándor

Hoszné dr. Nagy Tímea bíró, az Egri Törvényszék sajtószóvivője portálunkat arról tájékoztatta, hogy a Gyöngyösi Járásbíróságon hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt folyamatban lévő büntető eljárásban a bíróság 2024. február 7-én tárgyalást tartott, s ítéletet is hirdetett.

A bíróság az elsőrendű vádlottat társtettesként elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettében bűnösnek mondta ki, ezért rá 1 év 4 hónap szabadságvesztés büntetést szabott ki. A bíróság a szabadságvesztés végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. Ugyancsak  társtettesként elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettében találtatott bűnösnek a másod- és harmadrendű terhelt,  amiért a másodrendű vádlottat a bíróság 1 év szabadságvesztésre ítélte, de végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. Hasonlóan hozzá két évre felfüggesztett, egy év két hónap szabadságvesztés a büntetése a harmadrendű vádlottnak.

Mint korábban írtuk, M. J. és társai ügyében – lévén, hogy rendőrök a bűncselekmény sértettjei – a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség emelt vádat az alábbi cselekmény miatt. Az egy háztartásban élő vádlottakhoz – állampolgári bejelentésre – két egymást követő napon is rendőrök érkeztek lakóhelyükre, az éjszakai és hajnali órákban. A mások nyugalmát zavaró hangos zene miatt az eljáró rendőrök figyelmeztetést alkalmaztak.

"Tekintettel arra, hogy a második intézkedést követően ismételten állampolgári bejelentés érkezett csendháborítás miatt, három rendőr ismételten megjelent a vádlottak lakcímén, ahol még mindig hangosan szólt a zene. Az intézkedés megkezdésekor a rendőrök felszólították az I. rendű vádlottat személyazonosság igazolására, amelynek nem tett eleget, a rendőröket szidalmazta" – tartalmazza a vádirat.

A terheltek cselekménye úgy fordult hivatalos személy elleni erőszakba, hogy a III. rendű vádlott végül kinyitotta az ingatlan kerítésének kiskapuját, majd kiment a rendőrökhöz az ingatlan elé. Ekkor az I. rendű vádlott is kilépett a kiskapun, azért, hogy társát behúzza az udvarra, majd utána a nyitott kiskapu mögé lépett és azt egyik rendőrre tolta annak érdekében, hogy megakadályozza a további intézkedést.

Jött hamarosan az asszony is M. J. felesége, a másodrendű vádlott. Odament az intézkedő rendőrökhöz és kiabálva rángatta az egyikük alkarját. A harmadrendű terhelt közben a harmadik rendőrt bántalmazta. Legalább négy alkalommal kézéllel mellkason ütötte. Sokáig nem tehette, mert a rendőr megbilincselte. A bilincselés közben az asszony odalépett a bilincselést végző rendőrhöz és a vállánál, pólójánál fogva rángatta.

S, hogy teljes legyen a "művelet": időközben M. J-t is megbilincselték, vele a rendőrségi szolgálati gépjármű felé indultak, azonban a nő odalépett hozzájuk, megfogta az elsőrendű vádlott ruházatát, majd rángatta őt annak érdekében, hogy kiszabadítsa a rendőrök fogásából, így akadályozva az intézkedést.

 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában