Hangosan fenyegetett

2024.03.11. 13:30

Bottal ment neki a buszmegállóban várakozó férfinak

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy 35 éves elkövetővel szemben. Bottal ment neki ugyanis tavaly augusztusban a bükkszentmártoni buszmegállóban egy ott várakozó férfira.

Heol.hu

Dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész tájékoztatása szerint a vádlott munkába menet kora hajnalban haladt el gépkocsijával a buszmegálló előtt, ahol észrevette a sértettet, akiről – alaptalan pletykák nyomán – azt gondolta, hogy zaklatta az egyik idősebb rokonát. Ezért ott helyben elégtételt kívánt venni, úgyhogy kiugrott az autóból, miközben felkapott egy jó 30 centis botot a földről, majd azzal hangos fenyegetések közepette bottal ment neki a buszra várakozó embernek. Megpróbálta őt fejen ütni a fadarabbal, de a sértett védekezett, így – a terhelt szándéka ellenére – nem szenvedett súlyos sérülést. Az esetnek több szemtanúja volt, akik végül leszerelték a támadót.

IMG_6816
Bottal ment neki buszmegállóban várakozó ismerősének az autós
Bottal ment neki buszmegállóban várakozó ismerősének az autós
Forrás: Laufer László/Dunántúli Napló 

A járási ügyészség a vádiratában felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt, emellett indítványozta azt is, hogy a bíróság a felfüggesztés próbaidejére rendeljen el pártfogó felügyeletet a garázda tettessel szemben.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában