Sírba vitte

2024.03.12. 18:30

Családi drogbiznisz: a családapa sírja volt a rejtekhely

Az illegális családi drogbiznisz egyik rejtekhelye az évekkel ezelőtt meghalt apa nyughelye volt. A síremlék közel egy kilogramm fehér port, közel 300 korona mintájú, rózsaszín tablettát, valamint több száz simítózáras tasakot rejtett.

Hornyák Réka

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) elfogta azt a 37 éves férfit és 60 éves édesanyját, akik a gyanú szerint, illegális családi drogbiznisz keretein belül, Hevesben és Borsodban terjesztettek kábítószert – írja közleményében a Police.hu

A KR NNI Bűnügyi Szolgálat Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály miskolci egysége még tavaly ősszel kezdett indított nyomozást egy bélapátfalvai férfival ellen, mert információk alapján a 37 éves férfi rendszeresen, nagy tételben vásárolt speedet és extasyt. Ezeket az illegális szereket később Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyékben értékesítette. 

Az illegális családi drogbiznisz lebuktatása

Az eljárás előrehaladtával a nyomozók egyre több bizonyítékot gyűjtöttek össze, nem csak a 37 éves férfi, de 60 éves édesanyja ellen is. Az illegális családi drogbizniszben a fordulópontot március tizedike hozta el számukra, ekkor ugyanis a gyanúsított férfi a rendőrök szeme láttára adott el speedet két kuncsaftjának. Ezalatt a férfi édesanyja felkereste a temetőt és a volt férje sírhelyén rejtette el az aznap megvásárolt drog nagy részét. 

Mint írják, a hatóság három kábítószerrel teli műanyagdobozt kerített elő a síremlék koszorúkkal és fenyőágakkal letakart földje alól, miután elfogták a nőt. Az étrendkiegészítős flakonokban összesen közel egy kilogramm fehér por, közel 300 korona mintájú, rózsaszín tabletta, valamint több száz simítózáras tasak volt. Az elsődleges gyorstesztek alapján a por amfetamin, míg a tabletta extasy volt, de a részletes szakértői vizsgálatok még zajlanak. 

A Police.hu közlése szerint az NNI miskolci nyomozói a 37 éves férfit és 60 éves édesanyját elfogásukat követően kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg. A két vásárlót, egy domaházi és egy borsodnádasdi férfit pedig kábítószer birtoklásával vádolnak. Az akcióban a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársainak segítségére volt a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bükk Bevetési Alegysége. 

A gyanúsítottak kihallgatását követően a bélapátfalvai férfit a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását. A férfi anyja és a két vásárlója szabadlábon védekeznek. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában