Támadás

2024.03.14. 12:13

Fegyverrel rontott szomszédjára, de a szomszéd lőtt

A szomszédja korábban elrontotta a fűkaszáját, ezért átment hozzá a férfi. Fegyverrel a kezében rátámadt.

Heol.hu

A Gyöngyösi Járási Ügyészség magánlaksértés bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki engedéllyel tartott fegyverrel rátört a szomszédjára - közölte portálunkkal dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

A lyukat a falban a megtámadott szomszéd okozta a fegyverrel Kisnánán
A lyukat a falban a megtámadott szomszéd okozta a fegyverrel
Forrás: Magyarország Ügyészsége

Mint ismertette, a vád szerint a kisnánai férfi 2023 nyarán kezében fegyverével a nyitott kapun bement a szomszédja portájára. A lakásból kijövet a sértett döbbenten látta, hogy a férfi puskájával áll a háza udvarán és korábbi sérelmét – egy motoros fűkasza elrontását – kéri számon rajta. A sértett távozásra és a fegyver lerakására szólította fel a nem várt vendéget, aki ennek nem tett eleget, így a felek között dulakodás alakult ki. Ennek során a puska a sértett kezébe került, aki azt a fal felé tartva meghúzta az elsütő billentyűt, mire a csőre töltött fegyver elsült, a lövedék pedig a ház falába fúródott. Ezután a vádlott távozott az ingatlanból.

A Gyöngyösi Járási Ügyészség most benyújtott vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt, illetve azt is indítványozta, hogy a bíróság kobozza el a vádlott lőfegyverét.

Szabadságvesztéssel büntethető, aki fegyverrel támad

A Büntető Törvénykönyv rendelkezése szerint bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, aki másnak a lakásába, egyéb helyiségébe vagy az ezekhez tartozó bekerített helyre, az ott lakó vagy azzal rendelkező akarata ellenére vagy megtévesztéssel fegyveresen bemegy, vagy ott bent marad.

Vármegyénkben nem először történik feyveres támadás. Volt, aki nyílpuskával támadt rendőrökre, Hatvanban pedig két család esett egymásnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában