Közúti ellenőrzések

2024.03.12. 19:10

Három ittas járművezető és 145 szabálysértő ellen intézkedtek

Heves vármegyei rendőrség arra hívja fel a figyelmet, hogy a körültekintő, biztonságos vezetés elengedhetetlen ahhoz, hogy mindenki épségben hazaérjen a szeretteihez.

Hornyák Réka

A Heves vármegyei rendőrség a vármegyénk közlekedésbiztonsági helyzetének javítása és a balesetek megelőzése érdekében tett közzé egy összefoglalót a Facebookon, melyben a legfontosabb közlekedésbiztonsági tényezőkre hívják fel a figyelmet. 

Mint írják, a múlt héten közúti ellenőrzést tartottak, mialatt három ittas járművezetőt szűrtek ki, illetve 145 személlyel szemben intézkedtek a biztonsági öv használatának hiánya miatt. 

Ezek elkerülése, a biztonságos közlekedés és a balesetek megelőzése érdekében a következőkre hívják fel a forgalomban résztvevők figyelmét. 

  • A járművek sebességét minden esetben az adott út-, időjárási, látási és forgalmi viszonyoknak megfelelően kell megválasztani, 
  • Az ittas járművezetés továbbra is tilos és életveszélyes, 
  • Gépjárművet vezetve vagy abban utasként elöl vagy hátul tartózkodva, lakott területen kívül és belül egyaránt kötelező a biztonsági öv használata. Erre azért van szükség, mert egy baleset során ez az eszköz képes arra, hogy az esetlegesen bekövetkező sérülések súlyossági fokát enyhítse. 
  • Útkereszteződésben minden esetben eleget kell tenni az esetleges elsőbbségadási kötelezettségnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában