Nem figyelt

2024.03.06. 09:55

Motoros sérült meg egy gondatlan férfi miatt Boconádnál + videó

Az Egri Járási Ügyészség közvetítői eljárás céljából felfüggesztette az eljárást azzal a férfival szemben, akinek gondatlan szabályszegése miatt egy motoros súlyosan megsérült. A motoros szabályosan közlekedett.

Heol.hu

 Az Egri Járási Ügyészség határozata szerint az autó vezetője 2023 júniusában Heves felől haladt Boconád felé, amikor egy kereszteződésben balra akart kanyarodni. A sértett motoros az autóssal ellentétes irányból érkezett a megengedett sebességhatáron belül. A gyanúsított a kanyarodásra felkészülve folyamatosan lassított, majd figyelmetlenül kezdte meg a manővert, így nem észlelte a vele szemben szabályosan közlekedő és egyenesen továbbhaladni szándékozó motorkerékpárost, aki fékezése ellenére a motorral nekiütközött az elé kanyarodó kocsi elejének. Mindezt dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész közölte portálunkkal.

Motoros elé kanyarodott a gondatlan autós Boconádnál
Motoros elé kanyarodott a gondatlan autós Boconádnál
Forrás: Magyarország Ügyészsége

Mint ismertette, a balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az érintettek vallomásaik során kérték az ügy közvetítői eljárásra utalását, és mivel annak minden további jogszabályi feltétele is fennállt, az ügyészség az eljárás hat hónapra történő felfüggesztése mellett elrendelte azt. 

Az eseményeket egy biztonsági kamera rögzítette.

A közvetítői eljárásokról bővebben az ügyészség oldalán lehet tájékozódni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában