Új bizonyítékok, új határnapok

2024.03.07. 18:30

Új tárgyalási napon folytatják a füzesabonyi szórakozóhely előtt verekedő fiatal ügyét

Az e heti büntetőperek közül portálunk egy életveszélyt okozó testi sértés, valamint egy önbíráskodás bűntette miatt folyamatban lévő elsőfokú eljárásról kért tájékoztatást az Egri Törvényszék sajtószóvivőjétől. Hoszné dr. Nagy Tímea bíró közölte: egyik ügyben sem született döntés.

Sike Sándor

A sajtótszóvivő tájékoztatása szerint a törvényszék szerdán tartott tárgyalást a G. D. I. vádlott ügyében, akivel szemben a Heves Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat.

új tárgyalási napon folytatják, fiatalkorú, verekedés
Új tárgyalási napon folytatják a füzesabonyi szórakozóhely előtt verekedő fiatal ügyét (Illusztráció)
Fotó: Benedek Alpar / Forrás: Shutterstock

– A szerdai törvényszéki ügyben új bizonyítási indítvány merült fel a tárgyaláson, ezért a bíróság a tárgyalást elnapolta, az új határnap április 3. – jelezte Hoszné dr. Nagy Tímea.

A cselekmény idején még fiatalkorú terhelt 2021. májusának egyik estéjén, szóváltásba keveredett a sértettel, aki a konfliktus közben egy üres üdítős üveggel fejen ütötte a vádlottat – állapítja meg a váddokumentum. Az ütés hatására a megütött ember könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Ez a tette a sértettnek annyira felbőszítette G. D. I.-t, hogy távozása előtt azt kiabálta: visszajön, és megöli az őt fejbe vágó sértettet.

Sokáig nem kellett várni az ígéret betartására. A fiatalkorú több rokona kíséretében visszatért a sértettel történt szóváltása helyszínére. Semmit nem bízott a véletlenre, ugyanis hátulról, észrevétlenül, futva közelítette meg a saját társaságával beszélgető korábbi "támadóját". Odaérve egy kalapácsszerű eszközzel egyszer, nagy erővel fejen ütötte korábbi vitapartnerét. 

Az ütés következtében a sértett rövid időn belül összeesett. Amikor a következményt G. D. I. észlelte az újabb ütésre emelt kezét leengedte, és rokonaival együtt távozott a helyszínről. A vádirat orvosszakértői véleményen alapuló megállapítása szerint a sértett által elszenvedett sérülések gyógytartalma ténylegesen körülbelül három hónapra tehető azzal, hogy a maradandó fogyatékossággal gyógyult sérülések közvetett életveszélyes állapotot okoztak.
A szerdaihoz hasonlóan a keddi füzesabonyi ügyben is elnapolta a tárgyalást a bíróság a felmerült új bizonyítási indítványra tekintettel – tudtuk meg a sajtószóvivőtől. Ebben az eljárásban április 30. az új határnap.

R. S. S. önbíráskodás bűntett kísérlete és más bűncselekmény miatt áll az elsőfokon eljáró Füzesabonyi Járásbíróság előtt. Ami pedig a történteket illeti: a sértett a reggeli órákban a településen közlekedett az általa vezetett tehergépkocsival, amikor azon a reggeli fél hét körül összeütközött a vádlott által vezetett személygépkocsival. 

A járási ügyészség vádirata szerint a közlekedési balesetet követően a sértett bement a bevásárlóudvarba. A vádlott követte őt, majd, amikor az kiszállt a járműből, indulatosan odament hozzá, közölte vele, hogy a baleset a sértett hibájából következett be és neki kára keletkezett.

A sértett nem ismerte el a felelősségét, erre R. S. S. felszólította, hogy fizesse ki a kárát. Erre azonban a sértett nem volt hajlandó. Sajátos módon nyomatékosította a követelését annak megtagadása után: egy alkalommal, ökölbe szorított kézzel arcon ütötte a "vitapartnerét".

A terhelt azt követően hagyott fel a cselekményével, hogy rendőrt hívtak a helyszínre a vádirat szerint. Az irat azt is tartalmazza, hogy a sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában