Helyenhagyott ítélet

2024.04.04. 07:47

Meg akarta ölni az édesanyját, 11 év fegyházat kapott a gyöngyösi ápolónő

Portálunk korábban többször is foglalkozott azzal az elrettentő bűncselekménnyel, amelyben egy kórházi ápolónő az intézmény belgyógyászati osztályán kezelt édesanyját akarta megölni. A gyöngyösi ápolónő tettét előre kitervelte, így cselekménye minősített emberölés bűntette kísérletének számít.

Sike Sándor

Dr. Fórizs Ildikó a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla sajtótitkára portálunknak megküldött közleményében írja: az első fokon eljárt Egri Törvényszék 2023. novemberében a vádlottat előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt 11 év, fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte. A törvényszék az ápolói foglalkozás gyakorlásától véglegesen eltiltotta a vádlottat, aki feltételes szabadságra nem bocsátható. 
– A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet – közölte a sajtótitkár.

Az ítélet ellen a vádlott és a védő felmentés érdekében jelentett be fellebbezést. Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint – ami a helybenhagyás következtében az ítélőtábla álláspontja is – a terhelt a gyöngyösi kórház szakképzett nővére volt. 2021-ben, a vádlott édesanyja az intézmény belgyógyászati osztályára került, éppen oda, ahol a lánya nővérként dolgozott. A vádlott 2021. szeptemberében infúzió útján megpróbálta túladagolni a sértettnek a különböző gyógyszereket azért, hogy az asszony halálát okozza. Az ápolónó anyja a gyógyszer túladagolás következtében súlyos, életveszélyes állapotba került, életét kizárólag a kórház intenzív osztályán végzett gyors beavatkozás és az azt követő több hetes kezelés mentette meg.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában