Rajtaütés

2024.04.20. 08:56

Orvhalászokat fogtak el a tiszai ártéren

Hét orvhalászt fogott el a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KTVHESZ) egy tiszai ártéren, ahonnan több, nagy testű pontyot és egy keszeget is átmentett a folyóba.

Molnár Helga

Az orvhalászok által fogott halak

Forrás: Facebook

Fotó: Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége

A Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetségének (KTVHESZ) halőrei két hete figyeltek egy tiszai árteret, még drónt is bevetettek. Folyamatosan őrizték a területet, és olyanra is akadt példa, hogy az orvhalászok elmenekültek a nagy kiterjedésű, erdőkkel tarkított területről.
– Aztán április 13-án sikerült tetten érniük és ellenőrzés alá vonni öt orvhalászt, akiknél harminc kiló pontyot találtak – tájékoztatta a Pecaverzumot Donkó Péter.

Az ügyvezető igazgató további elfogásokról is beszámolt, ugyanis április 15-én, hétfőn újabb két orvhalászt kaptak el két ponttyal és egy kárásszal. A halőrök rendőri segítséget kértek, a rapsicokkal szemben a kiérkező Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőrei eljárást indítottak.

A KTVHESZ az orvhalászok kiiktatását követően, április 16-án, kedden halmentést is végrehajtott az érintett ártéri területen. Az akció keretében harminc kilogramm össztömegben hét darab pontyot és egy dévérkeszeget visszahelyeztek a Tiszába.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában