Katasztrófavédelem

2024.05.23. 18:00

Pusztított a szerdai vihar, rengeteg dolga volt a tűzoltóknak

Szerdán 15 segélyhívás érkezett a Heves Vármegyei Katasztrófavédelem Műveletirányítási központjába. Az egy tűzesetet és tíz műszaki mentést 18 hivatásos és két önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett négy téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Heol.hu

A szerda délután érkezett heves esőzés következtében 10 esetben kérték a tűzoltók segítségét Heves Vármegyében - derült ki a vármegyei katasztrófavédelem honlapján olvasható csütörtöki tájékoztatásából. 

A hatvani temetőnél már az asztfalt is beszakadt a szerdai esőtől
A hatvani temetőnél már az asztfalt is beszakadt a szerdai esőtől
Forrás: HEOL

Hozzáteszik, hogy Egerben a Szövetkezet és a Dr. Nagy János utcákban több fáról is nagyobb méretű ágak törtek le, akadályozták és veszélyeztették mind a gyalogos, mind az autós közlekedést. A Dr. Nagy János utcában az egyik faág egy járműre esett. A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék Eger városában több pincébe és aknába is befolyt, valamint összegyűlt a mélyebben fekvő parkolókban. Lőrinciben, az Erőmű téren lehasadt egy 6 méteres faág, Gyöngyösön a Menház utcában egy fűzfa dőlt ki. A zivatarok okozta károk felszámolásában az egri, gyöngyösi és hatvani hivatásos tűzoltók és az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport önkéntes tűzoltói vettek részt.

A délutáni órákban az M3-as autópálya 115-ös kilométerénél, Füzesabonynál, a Miskolc felé vezető oldalon a külső szalagkorlátnak ütközött egy személykocsi. A füzesabonyi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában