ivád

2017.07.28. 11:12

Nagyüzem a savanyítóban

Uborka, káposztával töltött paprika készül nagy tételben.

B. K.

Konzerválják a környékbeli zöldségeket Ivádon Fotó: Berán Dániel

Ivádon már javában szüretelik a közmunkások a fürtös uborkát, amelyet a helyi savanyítóüzemben dolgoznak fel. Termőre fordult immár az almapaprika is, így hamarosan azt is nagyobb tételben savanyítják.

Az üzemben ropogós csemege- és kovászos uborkát, s káposztával töltött almapaprikát készítenek.

Konzerválják a környékbeli zöldségeket Ivádon Fotó: Berán Dániel

Jó hír, hogy az idén már a környező településeken – Istenmezején, Szajlán, Bükkszenterzsébeten – is termesztenek paprikát az üzem részére, Tófaluból pedig uborkát szállítanak nagyobb tételben.

– Tavaly közel tíz tonna, helyben termett, friss savanyítani való zöldséget dolgoztak fel, idén feltehetően nagyobb mennyiség kerül a hordókba – tudtuk meg Valyon László polgármestertől, aki azt is elmondta, hogy a környékbeli vendéglátóhelyek, a közétkeztetést biztosító cégek is egyre nagyobb tételben rendelnek a kiváló minőségű savanyúságból. A zöldségeket a jól bevált ivádi receptúra alapján készítik, s a konzerválás is szigorúan természetes anyagokkal történik.

B. K.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában