heves

2017.11.19. 14:01

Idén is hevesi lett az Év Fodrásza: bámulatos hajkölteménnyel nyert

A hevesi Kalmárné Nagy Ildikó, mesterfodrász nyerte el idén is az Év Fodrásza címet a Magyar Bajnokságon.

Berecz R.

– Idén is elnyerte az Év Fodrásza­ címet az 59. ­Magyar Bajnokságon, ­november elején. Milyen kategóriában mérettette­ meg magát?

– Több kategóriában is indultam, a címlapfotó pályázaton, a Kreatív, valamint a Fantázia frizura hosszú hajon versenyterületeken, s ez utóbbival nyertem el a címet. Egy versenymunkámat többször is pályáztatom, hátha valamelyikkel sikert érek el. Ezen a versenyen egyébként nem volt élő frizurakészítés, fotókkal indultunk. Ennek az előkészítése jár nagy munkával, s anyagi vonzata is van.

 

– Ez alkalommal ítészként is részt vett a versenyen…

– Igazából már két éve megvan a zsűrivizsgám, nemrég viszont újra letettem. Itt másféle szakmai tudásról kellett számot adnunk. Ezzel világbajnokságokon is zsűrizhetek, s ha lesz rá alkalmam, mindenképpen szeretnék majd ott lenni. Erre viszont csak azok kapnak lehetőséget, akik ítészként jól végzik munkájukat, hiszen minket is ellenőriznek.

Kalmárné Nagy Ildikó, mesterfodrász

– Korábban említette, gondolkodott már azon, hogy abbahagyja a versenyzést. Hogy látja ezt most?

– Nem szeretném ­kizárni e lehetőségeket egyelőre az életemből. Nagyon jól motiválja az embert a kreatív munka, az meg még jobban, ha sikert ér el. Egyébként is pozitív ember vagyok, de engem ez hajt, sokat jelent a versenyzés, fejlődök általa. Egyelőre meghagyom magamnak ezt az utat, s már fontolgatom a következő versenyre a pályamunkámat. Mivel ezeknek ­anyagi vonzata is van, így addig csinálom, ameddig még lehet.

Berecz R.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában