Ivád

2018.08.17. 10:53

Egyre jobban keresik az ivádi savanyúságot

A helyi savanyítóüzemben az idén is a kapacitásának megfelelő mennyiséget dolgoznak fel friss, főként helyben és a környéken termesztett zöldségekből: uborkából, paprikából, káposztából.

B. K.

A tavaly savanyított termékeket már majdnem mind értékesítették, így megfelelő tárolókapacitás is felszabadult, s így készülhetnek a csúcsszezonra. Valyon László, a község korábbi polgármestere arról tájékoztatott, hogy már nemcsak a közétkeztetésben hasznosul a termék, hanem a pályázati úton nyert kisteherautónak köszönhetően a környékbeli kiskereskedelmi egységeket is ellátják az egyre keresettebb savanyúsággal.

Csúcsszezon az üzemben az augusztus­ Fotó: beküldött

Mivel az önkormányzat és az üzem dolgozói sikeresen teljesítették a belügyminisztérium vállalkozással kapcsolatos kritériumait, ezért a nyolcmilliós járművön kívül további tizenhárommilliós fejlesztési támogatást kapott a falu az üzem eszközeinek korszerűsítésére, felújítására. A település egyébként nemcsak a közfoglalkoztatásra, hanem más fejlesztésekre is jelentős támogatást kapott a kormányzattól.

A közeljövőben csaknem 200 millió forintot fordíthatnak a csapadékvíz-elvezetés kiépítésére, s közel 14 milliót a belterületi utak felújítására.

A szennyvízcsatorna kiépítésére beadott pályázatuk a kormányzat előtt van és döntésre várnak az ­ivádiak. Reményeik szerint még idén zöldutat kap pályázatuk, melynek segítségével hosszú évtizedek után a szennyvízkezelés is megoldódhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában