Eger

2018.08.22. 10:12

Közel 42 ezer kilométert tett meg kerékpárjával Szabó Ádám

Hazatért Szabó Ádám „Szalag”, aki három éve indult el kerékpárjával, hogy megkerülje a földet.

Berecz R.

Szabó Ádám több mint három év után tért haza föld körüli útjáról. Édesapját öleli át Fotó: Lénárt Márton

Sokan eljöttek hétfőn a Dobó térre, hogy üdvözöljék­ hosszú útja végén, családtagok, barátok, s olyanok is, akik nyomon követték kalandos utazását.

Az egri fiatalember, akinek útjairól az elmúlt években már többször is beszámoltunk, a legutóbbi kihívását 1161 nap alatt ­teljesítette. Ez alatt közel 42 ezer kilométert tett meg két keréken. Külön cél volt, hogy ültessen egy őshonos fát a 39 országban, ahol járt.

Szabó Ádám több mint három év után tért haza föld körüli útjáról. Édesapját öleli át Fotó: Lénárt Márton

– Bár ez nem mindenhol sikerült, így is 43 fával lett gazdagabb a föld, eukaliptusszal vagy kókuszpálmával – újságolta Ádám.

Elmondása szerint mindig megvolt mindene, amire az útján szüksége volt. Leginkább nomád életmódot folytatott, sátorban aludt. Úgy vélte, szeretettel fogadták őt mindenhol, sok kedves embert ismert meg. Azt is elmondta, vannak még tervei, milyen helyeket szeretne biciklivel meglátogatni, de jó ideig Egerben marad. Célja, hogy dokumentumfilmet állítson össze a három év alatt látottakból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában