EGER

2018.09.07. 12:09

Rendkívüli szülőértekezletet tartanak a Hunyadiban

Pénteken délelőtt helyszínbejáráson vett részt Földvári Győző, a Demokratikus Koalíció, Mirkóczki Zita az MSZP és Komlósi Csaba az LMP önkormányzati képviselője a Hunyadi Mátyás Általános Iskolában.

M. H.

Fotó: Molnár Helga

Ahogy korábban megírtuk, beázott, penészes falak fogadták az iskolásokat az intézményben a napokban.

Úgy tudjuk, az iskolában nyáron tervezték a tető felújítását – amitől megszűntek volna a problémák – ám valamiért ez mégsem valósult meg. A kialakult helyzet miatt az intézményvezető szerdán este az iskola közösségi oldalán közölte: szeptember 6-ára és szeptember 7-ére rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el az intézményben.

Fotó: Molnár Helga

Mirkóczki Zita a sajtótájékoztatón elmondta, az ellenzéki képviselők semmilyen információt nem kaptak az intézmény állapotáról, illetve megemlítette: tudomásuk szerint rendelkezésre áll 31 millió forint a felújításra. Komlósi Csaba szerint hiba volt az egri iskolák működtetését átadni a tankerületi központnak. Földvári Győző arra a kérdésre várja a választ, hogy az iskola igazgatója mikor jelezte a problémát a tankerület vezetősége felé, illetve történt-e érintésvédelmi felülvizsgálat az épületben.

Ezek után Ballagó Zoltánnal, az Egri Tankerületi Központ igazgatójával a képviselők bejárhatták a helyszínt, mely után azt nyilatkozták, hiba, hogy tanévkezdés után kezdődik a felújítás, illetve nem a pár napja történt esőzés okozta a beázást.

Megtudtuk, este hat órakor rendkívüli szülőértekezleten Ballagó Zoltán tájékoztatni fogja a megjelenteket arról, hogy az átmenetileg kiköltöztetett osztályok hol folytatják hétfőn a tanulmányaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában