Eger

2018.10.21. 12:43

Családi napot tartottak a Gárdonyi kuckóban

Családi napot rendezett szombaton a Gárdonyi kuckó. A rendezvényen 11. alkalommal hirdették meg a Népmese rajzpályázatot, mely Benedek Elek születésnapjához kapcsolódik.

Sz. K.

Idén a Tancika Marcika című meséhez kérték a gyerekek rajzait. Három korcsoportban hirdettek versenyt, s most osztották ki a díjakat. A Dobó-bástya rendezvénytermében állították ki a díjazott pályamunkákat – mondta Király Júlia irodalomtörténész, a Gárdonyi-hagyaték kezelője, a Múzeumpedagógiai Osztály vezetője.

 

Kiemelte, az olvasást és a Gárdonyi életművet szerették volna népszerűsíteni, sok család ellátogatott a programra. Délután a Gárdonyi kuckóban irodalmi játszóházzal várták az érdeklődőket. Itt a Gárdonyi-mesékhez, novellákhoz, az Egri csillagok című regényhez kapcsolódóan memóriakártyák, óriás puzzle és sok más érdekes játék várta a gyerekeket. Ezentúl az Én falum című novelláskötethez készíthettek rajzokat, különféle különleges könyvjelzőket, könyvborítókat, s Ex Libriseket. Az író meséihez kapcsolódóan bábok is készülhettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában